Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
En månads tidningar. Har visst smugit sig en lokalgratisblaska oxå
En månads tidningar. Har visst smugit sig en sån där läskig lokalgratisblaska oxå

Vi har inte haft dagstidning på papper på cirka 8-10 år skulle jag tro. Känns bara helt onödigt att läsa gamla nyheter tryckta på halvkass papper som sen ska köras ut till en brevlåda. Och så är det bara några fåtal procent av innehållet som är nytt eller läsvärt.

Men nu har vi haft tidning en månad (fick en provprenumeration på lokalblaskan HD/NST som tydligen ökar räckviddsmässigt i alla fall) och det var rätt kul att hämta tidning och läsa de första sidorna… Sen var det lika kass som vi hade för oss. Visst kan det vara lite kul med det allra mest lokala och att läsa några sura insändare, men på det stora hela tillför det ingenting, förutom en stor hög med papper.
Hade man inte klarat av att tända brasa i kakelugnen utan tillbehör kunde faktiskt tidningarna används till det, eller så får det kanske bli till att göra briketter av dem? 😉 Fast vi har ved så det räcker ett par år så det känns bara som massa jobb det med. Får bli pappersåtervinningen ändå eller en fin brasa på tomten kanske.

Men vilket slöseri med papper och tryckfärg och massa annat. Senaste dagarna har det rapporterats om att läsplattan Kindle kommer till Europa (DN, Sydsvenskan och det är flera läsplattor på gång). Det känns spännande och som en vettig lösning. Hoppas det kommer mycket tidningar, magasin till den typen av läsare.
Och så ryktas det om att Apple ska komma med en Netbook, det kan nog också bli bra, kanske Apple kan få igång en tidnings- och bokkiosk likt Itunes? Jag skulle vilja ha en vikbar läsplatta/netbook, lite större än en pocketbok, ena halvan är monokrom matt skärm och används för att läsa text på, den andra delen är färgskärm för normalt bruk. Den svartvita delen kan användas som tangentbord också. Kan väl inte vara så svårt?

Sen är väl det här med papperstidningar i allmänhet och dagstidningar på papper i synnerhet en klar åldersfråga, ju äldre man är desto hellre vill man ha en papperstidning att hålla i.

Mer digitala tidningar som ryms enkelt i datorn och inte tar plats. Detsamma gäller böcker. Vi gjorde oss CD-lösa för ett par år sedan och det har vi inte ångrat hittills. Filmer har aldrig samlat på så där är det inte så stort problem även om jag tänker mig att vi läser in de DVD vi har (mest kajakrelaterade) och lägger dem på en hårddisk (eller ännu hellre på nätet) och göra oss av med de fysiska skivorna. Det är ju ändå rätt få filmer som man kikar på om och om igen.

Sen böckerna hjälper google books till med. Jag har inte koll på hur mycket som finns där, men samma där, det är inte så himla många böcker som behöver sparas i hyllan. Bättre även där i elektronisk form.

Angående tidskrifter eller magasin eller vad man nu väljer att kalla dem så har vi kraftigt minskat våra prenumerationer de senaste tio åren. Innan hade vi alla möjliga tidningar inom friluftsliv, paddling, hemelektronik, lite hus, lite trädgård osv. Var kanske ett 30-40-tal som mest. Nedan de vi har eller har haft på sistonde:

Utemagasinet – har hängt med länge och får troligtvis hänga med ett tag till. Visst är det mycket som upprepar sig, men ändå lite småmysig.

Outside – har vi nog haft sen den kom i sverige. Välgjord och snygg. För mycket prestationsinriktat uteliv för att passa oss. Den prenumerationen blir nog inte förnyad när det är dags.

Kamera & Bild – har vi haft från och till. Det praktiska i den är riktigt bra. Just nu en gratisprenumeration…

Paddling – också haft sen den började komma ut. Tycker den innehållsmässigt är så där, men kul med paddling. Får se om vi förnyar.

Friluftsliv – vi har varit medlemmar i Friluftsfrämjandet länge och detta är ju deras tidning. Inte så kul, och nu slutar vi nog upp med medlemsskapet där eftersom vi ändå aldrig är med på några aktiviteter.

Turist – vi är medlemmar i svenska turistföreningen och lär vara det även framöver. Ofta bra intervjuer och bilder i tidningen.

Åter – en lite udda tidning, men rolig. Handlar mycket om självförsörjning och sånt. Den får hänga kvar.

Camino – ny tidning som handlar en del om miljö, hållbart leverne m.m. Den får hänga med ett tag till.

Sveriges Natur – Svenska naturskyddsföreningens tidning. Inte sådär skojig, men vi gillar SNF så den hänger nog med.

Filter – denna är riktigt riktigt bra. Mycket läsvärda reportage. Den fortsätter vi med.

FOTO – Bäst på bildreportage och så tycker jag testerna är de mest seriösa och välgjorda.
Ocean Paddler Magazine – ofta rätt bra bilder och bra men väl långa och pratiga reportage. Den är avslutad.

SeaKayaker Magazine – bra mix här med. Men oxå avslutad.

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

8 svar på ”En stor hög med papper”

 1. Apropå det här att ha en tidning att hålla i – jag tror det var Douglas Adams som sa att det som finns när vi föds och de första åren tar vi för givet. Det som kommer mellan 15 och 35 år är spännande nyheter. Det som tillkommer efter 35-årsåldern strider mot naturens ordning.

  Ord och inga visor…

  Svara
 2. Halloj Bror
  Du har väl gått på fritids och fått lägga tidningspapper och tapetklister runt en ballong!!! Här e lösningen. Fixa lim och lägg tidningarna runt en lämplig kajakmall. Sedan kan du sitta och läsa och paddla samtidigt. Ganska billigt samtidigt bra återvinning!

  Kör såre ryyker! Timo

  Svara

Lämna ett svar