Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Östra Boköhäng
Östra Boköhäng

Efter att vi var klara med kursen i Järnavik och Pia hade blivit färdigvinschad hade vi tänkt sticka ut och tälta. Precis när jag landade fören i Järnavik började det regna och våra torrdräkter var fuktiga (fast det är väl iofs det de ska vara) och allt var eländigt i största allmänhet 😉 Nära att vi körde hemåt, men så kom vi ju på att vi har aldrig ångrat att vi stuckit ut, däremot tvärtom jättejättemånga gånger. Varmt var det ju oxå, nästan kvalmigt både i luft och vatten.

Körde till Nytäppet och packade kvickt i regnet som avtog enligt vår plan. På badplatsen i Nytäppet var det ett väldans pådrag med massa tält, tarpar, kåtor och kajaker samt en del paddlare på vattnet som plaskade hit och dit. Vi gled ut till Östra Bokös sydsida i svag medvind. Regnet hade slutat helt på vägen ut men vi satte upp tarpen oxå för det var inte så soligt 🙂 Go kväll i tältöppningen på Hilleberg Tarra och tidigt ner i sovsäckarna.

Söndagsmorgonen bjöd på gråväder, men med lite blåa inslag, och efter långfrukost började det spricka upp. Skön öpromenad, bad vid södra båtbryggan, en lur i tältet och då kom Kenneth och Kerstin förbi med båten så vi tjötade lite med dem borta på bryggan och i båten. Sen tog vi några mackor vid tältet innan vi packade ihop, badade i finvädret och paddlade en sväng. Blåste lite så öster om Bockö och Brorsö var det lite skrynkligt, skummigt och riktigt kul. Blåhimmel gjorde det superskönt. Blev bara en kortis och så bort mot Fölsö för lunch i lä och sol. Bryggan bjöd på Kebabgryta och Torskgryta, mumsigt värre! Bryggbad och solhäng och så plockade vi geogömman Fölsö innan vi paddlade in till Nytäppet. Tog ett bad vid badbryggan innan vi drog oss hemåt. Hann med lite besök hos urinvånare med skojiga djur oxå 😉

Go kortrunda i finfin skärgård. Tur att vi inte drog rakt hem till soffhörnet 🙂

Grågrön utpaddling. Men regnet lugnade sig ordentligt
Grågrön utpaddling. Men regnet lugnade sig ordentligt
Förmiddagshäng
Förmiddagshäng
Promenad innan solen
Promenad innan solen
Båtbesök på Östra Bokö
Båtbesök på Östra Bokö
Liite skum vid Bockös norra spets
Liite skum vid Bockös norra spets
Kepspaddling
Kepspaddling
Öster om Bockö
Öster om Bockö
Brygglunch
Brygglunch
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

2 svar på ”En natt på Östra Bokö”

  1. Lyfter på hatten för fotot med kepspaddling! Var det inte vågat att ta den bilden?
    Tack för att ni delar med er!
    Mvh Leif

    Svara

Lämna ett svar