Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Slädö i Listerby med nytt tält och fina höstfärger

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Pia leker trädkramare på Slädö

Vi hade stor tältabstinens så vi tog en kortrunda borta i Blekinge fredag till lördag. Åsså hade vi ju lite nytt att prova.

Sjösatte vid stranden i Kuggeboda, Listerby skärgård i fredags em. Paddlade en kort runda runt Torkö, Vagnö och vidare till Slädös sydsida. Blåste en del från nord så det var lite svalt i vinden, men mest soligt.

Fina höstfärger på Arpö

Slog upp tältet och gick och småmyste. Jag efterlyste tips på tält i inlägget Hitta rätt tält och fick en del tälttips, de flesta kände vi till men North Face Heron 33 var nytt och såg spännande ut. Kollade med Get Out om de kunde plocka fram ett Heron, men modellen är tydligen endast ämnad för amerikanska marknaden så NorthFace ville inte… Det fick bli ebay (där finns ju nästan allt). Hade satt upp tältet lite snabbt hemma så det gick bra. Kändes nästan som om det levde upp till det vi ville ha. Men ligglängden är aningen kort i kombination med sluttningen på kortsidorna och färgen är inge vidare, synd. Men om man är aningen kortare än 185cm och/eller använder aningen tunnare liggunderlag än 7cm och/eller har en mindre fluffig sovsäck så funkar det nog super, gott om plats inuti och bra absider, välventilerat och bra möjlighet att kunna öppna upp för vy och det väger bara 2,7 kilo. Det finns tydligen i gul färg om man hittar 2006 års modell.

Kanonfin solnedgång. God middag och sen en tidig kväll, skönt att krypa ner i vintersovsäcken, mestadels stjärnklar himmel och snyggt månljus.

Lördagsmorgonen bjöd på klart och fint väder, frostigt tält och gräs i mysigt morgonljus. Åt frukost spanandes ut över vattnet. Så småningom kom vi ur tältet och gick en promenad runt ön. Har sagt det innan, men Slädö är en jättefin ö.

Hästar på Slädö

Som synes så paddlar jag inte nån av våra ”vanliga” kajaker utan vår nya kajak som hämtades tidigare i veckan, det blev en Skim Dex, känns kanonbra. Orange med vit rand och svart trim. Vi har ju två stora havskajaker (ja, i dagsläget 3 men en är till salu) så en lite mindre passar perfekt i familjen. Dexen kommer säkert användas en hel del på dags- och ett-par-dagars-turer. En låg, kort och ganska tajt kajak.

Jag provade även en ny paddel som egentligen köptes för att använda i forsen och surfen, men den funkade i havet oxå. En rätt kort paddel, 196cm, med rejält stora blad. Kändes bra den oxå, även om den kanske är lite väl kort, bred och rejäl för detta bruk.

Lunch på Slädös sydspets
Lunch på Slädös sydspets

I solen var det varmt och gott så vi låg länge och slappade innan vi kom i kajakerna, och kom då på att det började bli tajt med tiden för att hinna hem till familjemiddagen på kvällen… En runda runt Arpö, lunch på Slädös sydspets (300m från nattlägret) och sen in till Kuggeboda och hemåt.

The North Face Heron

Kanske ska ge tältet en chans till? Men troligtvis får det åka vidare och vi letar vidare.

Sen måste vi nog rekommendera Olw nöt&bär-mix klart godkänd! Och en annan sak tepåsar för löste, smidigt! Och tycker man om Rooibos-te och paddlar så rekommenderas Rooibos Kustnära. Både tepåsarna och Kustnära kommer från Telagret som drivs av en kompis och paddlare i Göteborg!

7 svar på ”Slädö i Listerby med nytt tält och fina höstfärger”

  1. Grattis till Dexen! En mycket trevlig kamrat i vattnet och om man jämför packutrymme med en ryggsäck för fjällvandring så är den oändligt stor… 😉

  2. Läser er blogg med spänning och följer era strapatser varje helg. Påtal om bra tält, ni som är ute mycket och verkligen sliter på grejerna i olika väderlekar… Såg att ni använt ett Aelos 2p större delen av sommaren.
    Vad är ditt omdöme om Marmount Aelos 2p tältet? Kan det vara något för två gröngölingar? som nästa sommar planerar ut och paddla med tält i Blekinge skärgård förhoppningsvis flera helger. Eller duger en enklare modell som Twilight alternativt ett Swallow kanske.

  3. Vi är nöjda med Aeolos2P-tältet, har funkat kanon. Men nu letar vi som sagt efter nåt liknande med i alla fall en absid som är snäppet större.
    Swallow har en väldigt liten absid annars ser det bra ut. Twlight ser rätt smalt ut där uppe.
    Men är ni inte alltför långa så kanske ett väldigt lätt begagnat (1 natt) North Face Heron 33 kan vara av intrese? Eller ett lite mer använt Aeolos 2P? maila i så fall.

  4. Jag tackar för dina kommentarer! Vi får se vad det hela slutar med när våren närmar sig, Aeolos2P verkar vara det bästa valet. Funderar på nytt eller begagnat. Ena halvan av oss kvalar in som lång, så North Face tältet blir nog inte så lyckat då.

Kommentarer är stängda.