Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

En decembernatt på Valö

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Soligt och skönt vid GKF

Det blev en runda till Valö lördag – söndag. Vi var flera som kämpade hårt i slutet av veckan för att bli av med bråkiga förkylningar och det gick bra.

Startade från GKF strax innan 12 igår lördag, Jag, Pia, Peter, Patric och Johan L var sugna, vädret var utlovat grått och med lite vind. När vi packade sken solen ett tag, sen kom det lite dis farande. Snyggt ljus när vi paddlade ut och det var riktigt ljust söderut och det var ju dit vi skulle.

Fika vid horisonten

Johan , Patric, Erik, Peter

motljus

Tog utsidan av Styrsö, spegelblankt på många ställen, fika på en liten kobbe utanför Styrsö, fri horisont, sol, underbart. Landade så småningom på Valö på västsidan och intog Hultet efter att ha paddlat sista biten i gråväder. Efter lite bråk med kaminen brann det fint och värmen började sprida sig. Glöggen hjälpte till på värmefronten…
Mycket snack, tjöt, prat, god mat och dryck blev det. Stjärnklart konstaterade vi nångång på kvälls/natt-kvisten och tog en promenad upp till toppen (nåja, näst högsta toppen) och bort till fyrhuset och tillbaka, finfint.  Somnade sött och snabbt.

Fotonörd

Vaknade mååånga timmar senare, ljust igen. Det ryktades om nån snarkare, men det var nog mest snack för jag hade inte hört nåt 😉

Ut och samlade och högg lite ved, en kopp kaffe, gott. Alla vakna, kaminen värmde. Frukost. Vi satt länge vid frukostbordet, men lyckades till sist resa oss för en promenad runt ön.

Gruppbild vid fyrhuset

Sen lite kaffe och fika till, lite städning och så iväg. Tog insidan nu. Såg en hög med sälar vid sälbådarna. Kul. Tänkte fika på vägen, men så blev det inte, fick räcka med russin och choklad. Landade på GKF strax innan 16.

En supertrevlig helg. Lugn paddling och mycket mys i mycket trevligt sällskap och i fina miljöer. Gött! Och vi fick mycket mer sol än vad vädergissarna spådde – såna felprognoser är ganska lätta att stå ut med.

8 svar på ”En decembernatt på Valö”

 1. Hej
  Spegelblankt, fri horisont, sol, prat, god mat, Stjärnklart, kamin och trevligt sällskap.
  Hmm… skulle man kunna leva med.

  //Ensomjulstökadehelahelgen

  Svara
 2. Jag gillar verkligen julstöket, om man med det menar att bli bjuden på glögg på Valö. Underbart!

  Det enda jag saknade var min trädgårdstomte.
  [Nädå, skojar bara… 🙂 ]

  Svara
 3. glöggjulstök är kanon, i kombination med sprakande kamin på en kobbe är det nog nästan oslagbart.
  Övrigt julstök känns klart övervärderat.

  Svara
 4. Ja det såg verkligen najs ut, tråkigt när man själv måste sitta inne bara..

  Till nånting helt annat; du har aldrig funderat på att lägga upp några av bilderna i lite större upplösning på hemsidan..? Om man nu får önska sig något (så här intill jul..) så skulle jag i a f gärna se mer av vissa motiv. Om du skulle få v ä l d i g t mycket tid över typ..
  / Ulf

  Svara
 5. Jo, man får önska.
  Jag skulle själv önska en ny mall till sajten, typ liknande den vi använder nu men där mittspalten är bredare, typ 800px eller så. men jag har inte ork och/eller kunskap till att rota i det själv. Men då kunde bilderna i alla fall blivit lite större som standard.
  Vet inte om man ska köra vidare med wordpress eller om man ska gå på nån joomlavariant eller liknande. Oavsett vilket får jag nog be om hjälp för att pyssla med det, känns som om det är lång inkörssträcka när jag ska börja rota i sånt.

  Så jag har tänkt och funderat på det, men det är inget som ligger runt närmsta krök direkt.

  Är det nån som är sugen eller vet nån som är sugen på att hjälpa till att bygga nån mall eller sajtstruktur? För rimliga slantar dessutom.

  Svara
 6. Ett alternativ är Lightbox-scriptet som jag har börjat använda på mina sidor – t ex här: http://www.thomassondesign.com/post.aspx?id=1168453714 eller här: http://www.thomassondesign.com/entry.aspx?id=113#bilder.

  En trevlig lösning som bara kräver en referens till Javascriptet i huvudet på sidan och ett extra attribut (rel=”lightbox”) i img-tagen. Scriptet är lätt att konfigurera till eget utseende.

  Finns dessutom som färdig plug-in till wordpress: http://zeo.unic.net.my/notes/lightbox2-for-wordpress/

  Björn

  Svara

Lämna ett svar