Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

En bit efter, men snart träffar

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

I rutan för ett år sedan till i högerspalten visas vad vi gjorde för ett år sedan. I dag såg jag ett inlägg om en blekingetur och läste den. Rätt kul att få lite minneshjälp bakåt.

Men jag insåg att i år ligger jag klart efter, i alla fall när det gäller utenätter! (nästan tio back) Ja, när det gäller paddlade kilometer är det oxå snålt!

Inte bra. Kan vara risk att det blir svårt att komma över skamgränsen… Men jag hoppas det löser sig, tiden framöver blir det ju lite lugnare på vattnen så det bör locka mer att komma ut.

Och om några veckor är det ju två trevliga träffar där jag hoppas vi ses! Om två veckor är det dags för Stockenträffen och veckan därefter är det Rävholmsträffen.

Stockenträffen 2005 - Johan hittar alltid skum

Stockenträffen (29-31 augusti, och även turer före och efter) brukar locka nånstans mellan 100 och 200 kajakister och Nigel Foster och Freya Hoffmeister håller kurser. Freya visar bilder från sin tur runt Nya Zeeland. I år kommer dessutom Svante Lysén och visar bilder från sina Vildmarksår! Stockenträffen brukar vara kanonbra och förhoppningsvis blåser det en del så det blir lite kuliga vågor. Och det finns såklart möjlighet för plattvattenpaddling i mer skyddade vatten. Och jag skulle tro det blir tävling i grönlandsrollar i år igen.

Rävholmsträffen (alltid första helgen i september, i år 5-7/9) hålls i Göteborgs södra skärgård. Där är det inget program, man paddlar ut till Rävholmen och tjötar en helg, eller paddlar, eller badar eller läser eller vad man nu tycker är lämpligt. Brukar vara supertrevligt! Och även där brukar det finnas chans för lite våg- och skumlek. Rävholmsträffen brukar locka nånstans mellan 20 och 60 kajaknördar beroende på väder.

Läger på Rävholmen

Tycker man Stockenträffen verkar vara för socialt så finns det alternativa kajaksysselsättningar den helgen, det arrangeras två raktframpaddlartillställningar på ostkusten; Stockholm Kanotmaraton och SurfskiSM (BlötirumpankajakSM) i Bråviken.

Lämna ett svar