Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Elmia husbil och Husvagn 2018

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Stor som tusan och en 6 miljonersprislapp. Sällan man ser dessa på de fina ställena nere vid en sjö eller strand ;)
Stor som tusan och en 6 miljonersprislapp. Sällan man ser dessa på de fina ställena nere vid en sjö eller strand 😉

Efter Glasskogen drog vi söderut, tog en natt i Tidaholm innan vi sladdade in på Elmias parkering i Jönköping eller är det i Huskvarna eller är det samma ställe? Nåja, södra änden av den avlånga sjön Vättern är det i alla fall. Det var sista dagen för den stora mässan Elmia Husvagn och Husbil. Vi spanade runt några timmar, hittade lite små korta gulliga inspirerande bilar. Blev lite avskräckta av de stora jättebilarna, massa vitrinskåp, fula tatueringar, teveapparater i bilarna med mera. Fast en pytteliten husvagn är ju lite gulligt.

Rätt kul att drälla där några timmar i alla fall och inte så farligt med folk, det var visst runt 7000 som bott på mässcampingen under mässan, ser helt galet ut med stora fält med mest vita husbilar/husvagnar.

Synd att inte mässan kan få dit lite mer folk/bilar för lite mer aktiva eller wannabe-aktiva som oss med lite kajaker, mindre bilar, surfbrädor, vanlife med mera, det hade kunnat locka en helt ny målgrupp. Även om många husbils och husbilsägare drömmar om att sitta i bilen och titta ut finns det ändå ganska många som gärna vill ha bilen/husbilen/plåtisen/Vanen/bussen som bas och göra roliga saker.

Efter mässan blev det ett försök till besök på Uthuset men de hade stängt! Så vi drog vidare genom småland, tog ett skönt bad i Anebykrokarna, bodde en natt i Sävsjö och kom så småningom hem till Knäckebröhult.

En pickup med camper är ju oxå lite koolt
En pickup med camper är ju oxå lite koolt
Inne i en Westfalia. Väldigt fina men vi är nog sugna på att lägga de slantarna
Inne i en Westfalia. Väldigt fina men vi är nog sugna på att lägga de slantarna
Sunlight Cliff 540 - lätt att gilla och kul med lite färg
Sunlight Cliff 540 – lätt att gilla och kul med lite färg

Lämna ett svar