Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Elmia 2017

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Vi tog en onsdagseftermiddagsrunda på Elmia Husbil och husvagn. Kollade runt lite allmänt och i synnerhet på plåtisar och bland en del andra kompakta husbilar eller så kallade plastisar.

De som vi gillade mest var nog:

Vantourer, både 600l och 540. 540 är kool med höj & sänkbar bädd. Dessutom dieselvärmare och gott om USB/eluttag.

Westfalia känns superfina, både känslan men även med många koola detaljer. Till exempel har Columbus 600 & 640 riktigt bra yta i köket och dessutom öppet mellan kök och framdel utan fånigt kylskåp eller garderob i vägen. Just den lösningen ger mer rymd även i liten bil. Sen gillade vi lösningen med utdragbar kylbox i dörröppningen (fanns bara på bild ej på plats), lätt att komma i både inifrån och utifrån och boxtypen gör att kylan stannar kvar och inte ”rinner” ut lika lätt. Liten list ovanför dörren för regnskydd och belysning är smart. Vattenburen dieselvärmare och möjlighet till både soffa och cyklar bak riktigt koolt.

Kikade även på Roadcruiser revolution som är extra hög och med höj/sänkbar sovdel, ger galet mkt utrymme, perfekt för att ha cyklarna inne eller massvis av packning. Kräver nog att man skaffar en variant med 3850 eller 4000kg lastvikt bara. Grymt långt upp för kajakerna bara…

Träffade en supertrevlig kille på Knaus oxå, kanske kan vara nåt.

Egentligen räcker nog en 540 alldeles utmärkt för oss, vi får ju med oss tämligen kompletta utrustningar för både paddling, vandring, cykling med mera idag i Winzent, och 25cm kortare gör nog ingen större skillnad men såklart ännu mer smidig att köra & parkera.

Snackade även med några som sålde bränsleceller. Verkar tokigt smidigt, det får det nog bli i nästa bil, perfekt när gråvädret slår till på vintern.

Nu gott häng med frukost med utsikt över Vättern.

4 svar på ”Elmia 2017”

 1. Det finns många fina plåtisar nu! Jag är egentligen lite sugen på en sån … men vet inte när/om vi får möjligheten … Tack för bilder! Vi kunde tyvärr inte vara med på Elmia i år … PS. Verkar som att min första kommentar hamnade i skräpposten? Provar nu utan att ange bloggadressen … Men godkänn gärna den första om ni hittar den, så är det lättare för mig att kommentera igen!

  Svara
 2. Ja, när jag kollade runt kändes faktiskt just Vantourer klockren. Trevlig inredning, bra utrustning och vettigt pris. Sedan fick jag ju så bra pris på Adrian så det blev svårslaget till slut. Är väldigt nöjd efter en säsong. Hittills inga fel mer än ett beslag tiill en lucka som spruckit.
  Westfahlia är väl svindyra har jag för mig…

  Svara
  • Finns många fina men också många lika. Westfalia kostade nog lite mer men inte tokmycket. Sen är det som med mycket annat; det mesta fungerar om man vill 🙂 Jag är inte alls säker på att vi hade haft så mycket mer nätter i en modernare Winzent 🙂

   Svara

Lämna ett svar