Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Efter Stockenträffen

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

I slutet av augusti och början av september brukar det vara rätt bra väder och eftersom skolorna börjat så är det rätt ont om folk ute i naturen, perfekt för semester med andra ord! Vi tänkte ett tag att vi skulle paddla från Stockenträffen ner till Rävholmsträffen

Måndagskvällen tillbringades på restaurangen som förvisso var stängd men där var lä och tak 😉 Jag, Henkan och Pia trodde på väderleksrapporten som lovade avtagande vindar, så vi planerade att paddla söderut med start på tisdagen. Men på tisdagen blåste det fortfarande ordentligt varför vi bestämde oss för att paddla ett par dagar utanför Orust istället för söderut. Framåt eftermiddagen paddlade vi ut till Vallerö i västlig vind, 10-15m/s, och fick en fin kväll på Vallerö.
På onsdagen hade vi tänkt oss lite våglek, men vinden hade avtagit och vågorna försvunnit under natten, visst hittade vi lite skummande vatten vid en del grynnor på förmiddagen, men det var inte möe, solen sken dock för fullt och det var varmt och gott. Vi paddlade lite hit och dit mellan Hermanö och Vallerö, rollade och plaskade tills det var lunchdags. På eftermiddagen tog jag & Henkan en sväng på utsidan av Vallerö, Tornö bort mot Kärringön och sen tillbaka.

På torsdagen blåste det fortfarande ingenting och solen sken mest hela tiden, vi paddlade utsidan av Hermanö, förbi Islandsberg, genom Grundsund och stannade på Blåbergsholmen för lunch, varmt och gött och bad. Vidare på ovansidan av Skaftö, ner innanför Skaftö och landade på St Risholmen för nattläger.

Fredagens morgon bjöd på regnskurar, vi låg kvar i tälten lite längre. Jag tog en kort runda bort till Gullholmen innan vi packade ihop och gav oss iväg. Henkan bestämde sig för att skippa Rävholmsträffen och köra till Stockholm istället, vi paddlade in till Stocken i sakta mak.

Gott med lite skärgårdshäng efter Stockenträffen när vi ändå var på plats. Området utanför Orust och upp mot Lysekil, Smögen och Hållö är verkligen finfint.

Lämna ett svar