Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ecomat 2000 Classic tyst elelement

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Vår lilla husbil/stugbil Winzent har en gasolvärmare utan elpatron. Står man vid elstolpe kan det kännas surt att slösa på gasen både för att den kostar lite mer men framförallt för att det är tråkigt att byta (och ibland leta) gasflaskor.

Vi hade ett enkelt elelement hemma, sån där liten värmefläkt som det finns massa varianter av. Körde med den ett flertal turer men tyckte det lät lite mycket och så var termostaten rätt så kass vilket gjorde det svårt att reglera värmen bra. Vi köpte oss en Ecomat 2000, som vi läst gott om, förutom att de är mindre än många andra värmefläktar är de även klart tysta och dessutom verkar termostaten hålla värmen jämnare.

Tokbra helt enkelt. Ska inte säga att vi använt den tusentals nätter men några tiotal i alla fall eller kanske till och med femtio. Än så länge klart nöjda. Tystare, exaktare termostat och klart smidigt format. 

Vi har normalt elementet stående på en hylla under bordet. Funkar bra i Winzent som är lite kallare där fram. Blir även perfekt om vi samkör med den inbyggda Truma gaspannan som sitter bak för jämnare värme. Tröttnar vi på att ha den i husbilen fungerar det fint som nödvärme hemma.

Ecomaten har måtten 145 x 180 x 140 mm och känns mycket rejäl. Vikten är 2 kilo. Effekten går att välja 450W, 700W eller 2000W.

Vi köpte vår från Amazon, det var rätt stor prisskillnad mot härhemma då vi gjorde köpet.

Lämna ett svar