Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
samling på vattnet
samling på vattnet

Jag (Pia) tog ledigt från jobbet idag för att vara med och leka med Dubside i Helsingborg.

Vi var 6 stycken glada och förväntansfulla roll-wannabees som samlades på Helsingborgskanotisternas gräsmatta kl 10. Först gick vi igenom vad vi var för typer och vad vi skulle vilja ha ut av kursen. Alla kunde rolla sen innan och för min del handlade det mest om att få lite koll på att rolla upp framåtlutad. Efter lite uppvärmning med stretchövningar a la Dubside gav vi oss ut på vattnet.

Latexinuit från Lund...
Latexinuit från Lund…

Det första vi fick göra var att visa om vi kunde balance brace, vilken lycka! Den kunde jag ju 😉 Men sen höjdes ribban rejält och alla fick lära sig nya grejor. Dubside arbetade med var o en, så alla fick personlig coachning, vilket kändes bra. Och vi lärde även av varandra, när han var upptagen med nån annan. Två timmar senare var det en kort paus med lite energiintag och sen ut på vattnet igen.

Dubside
Dubside
Magnus klarar en uppgång framåtlutad
Magnus klarar en uppgång framåtlutad

Nu körde vi igenom alla rollarna till grönländska mästerskapen, vilket är 35st varav 34 görs på både höger och vänster sida. Det var ett gäng väldigt trötta paddlare som bar tillbaka kajakerna till klubbhuset, 1 1/2 tim senare. Det hela avslutades med lite repövningar, men det orkade jag bara två, de andra höll fortfarande på när jag tackade för mig.

repövningar
repövningar

Väldigt roligt var det, och armarna och kroppen känns som bly, redan… Skulle tro att jobbet kan bli lite lidande imorgon 😉

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

12 svar på ”Dubside i Helsingborg”

 1. Fråga:
  Vad är det som är så himla speciellt med den 35:e rollen, varför körs inte den på höger och vänster? 🙂

 2. Den 35:e rollen är ”walros pull”, där man ska göra motstånd i vattnet med hjälp av paddel och kropp, där ett gäng står på land med långt rep snurrat runt kajaken och drar för att försöker välta omkull kajakisten. Man slipper göra den på båda sidor 😉

 3. HD (Helsingborgs dagblad) har en liten artikel om Dubside och ”extrempaddling” i dagens tidning.

  Tidningen kan laddas ner som pdf här: sidan B4.

 4. Ok, då är jag lugn och trygg igen. Nu när jag fattar. 😉

  Men det är ju skillnad på folk o folk; Om ”bråttompaddlargänget” hade varit i farten hade man fan inte sluppit den ena sidan! Det är skönt att se att latexinuiterna är lite mer ”chilliga” och ”hang loseiga”. 🙂

  Ni har ju kontakter med ”valfolk” också – kan månne dom ge besked om VALrossarna bara simmar åt ett håll? 😉

 5. Jag tror att det till viss del handlar om att en walrus-pull inte är helt ofarligt, varken för paddlaren eller kajaken. Man vill av historiska skäl ha den med, men inte göra för mycket av det – och kräver därför etyt försök åt det håll där paddlaren känner sin mest säker.
  Det finns en del spektakulära berättelser och även videosnuttar när det inte gått riktigt som planerat…

 6. Pia du är inte bara duktig att rolla. Du är ruskigt snabb att blogga också 🙂 Jag hade färre poäng än dig i rolltävlingen och så även i bloggande. Men nu så jobbar jag ikapp så gott jag kan 🙂

  När jag läser Björns inlägg så är jag ganska nöjd med att vi inte hade ett gäng starka män och kvinnor på stranden för då skulle vi säkert testat även wallruss-pull igår.

 7. Hihi, tackar tackar. Du är inte så dålig du heller, Magnus 🙂
  Jag är himla tacksam för att det inte blev nån valross-roll. Hade inte orkat hålla mig upprätt så många sekunder till 😉

 8. Jag tycker det börjar bli mycket snack (fniss)! Kanske dags att ni gör som bla ett gäng från Kungsbacka Havspaddlare förra sommaren dvs åk till Grönland och var med på mästerskapen ,vet ja ;)!!!De fick fina medaljer, hade det jättetrevligt.
  Kanske skall ni hänga på till Grönland nästa sommar…

Kommentarer är stängda.