Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Drop rack van edition

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Norska Drop Rack gör lasttillbehör som är nedfällbara för att slippa lyfta högt eller klättra.

De har haft en modifierad XL-version som har gått att köpa för bruk på husbilar. Nu finns den mer officiell och beställbar. TVE1 Van Edition är det officiella namnet. Van Edition antyder att den främst är för Plåtisar, alltså ombyggda transportbilar men på deras hemsida har de även på exempel med DropRacks på vanliga husbilar.

Klart smidigt att kunna lasta på marken istället för att klättra omkring på taket. Vi tyckte dock det fungerade bra när vi hade Winzent men är det enklare är det större chans för mer frekvent av- och pålastning. Vi har några i våra flöden som använt Drop Rack på sina plåtisar ett tag och de verkar nöjda.

Lite synd att det är så pass kort avstånd mellan räckena tycker jag. När man har 3-4m tak att lasta på och så utnyttjar DropRack bara 85cm. Hade man haft 1,5 eller 2,5 meter hade kajakerna legat bra mycket stabilare. Ser att en del som kör med Droprack kör med rem/snöre fram och bak, funkar såklart men längre avstånd hade gjort susen och gett betydligt stabilare kajaktransport.

För att nå upp behöver man ändå en stege eller pall men det är i princip bara för att få tag på veven för att kunna veva ner och kanske för att spänna eventuella remmar fram/bak.

Drop Rack TVE1 Van Edition kostar 2600 dollar så en skapligt slant men enkelhet kan kosta 🙂

https://www.dropracks.com/products/dropracks-tve1-tall-van-edition

Lämna ett svar