Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Douglas Adams om teknik

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Jag hamnade på detta snart 12 år gamla inlägget där jag ojar mig lite över gammelmedia, https://www.kajak.nu/en-stor-hog-med-papper och läste Björn Thomasson kommentar om Douglas Adams.

Björn skrev:

Apropå det här att ha en tidning att hålla i – jag tror det var Douglas Adams som sa att det som finns när vi föds och de första åren tar vi för givet. Det som kommer mellan 15 och 35 år är spännande nyheter. Det som tillkommer efter 35-årsåldern strider mot naturens ordning.

originalcitatet:

“I’ve come up with a set of rules that describe our reactions to technologies:
1. Anything that is in the world when you’re born is normal and ordinary and is just a natural part of the way the world works.
2. Anything that’s invented between when you’re fifteen and thirty-five is new and exciting and revolutionary and you can probably get a career in it.
3. Anything invented after you’re thirty-five is against the natural order of things.”

Visst ligger det otroligt mycket i det. Det mesta som är nytt är läskigt när man är över 35 🙂 Många klamrar sig fast i det gamla för ”det var bättre förr, ju mer förr desto bättre”. Fast det var nog inte bättre förr. Du kanske var bättre förr, eller i alla fall yngre och mer öppen för förändring 😉

Nu är åldrarna i citatet ingen vetenskap, en del försöker vägra ny teknik redan vid tjugoårsåldern och det finns 90-åringar som kastar sig över nya sociala medier och annan teknik och tycker det är spännande 🙂

Fler citat av Douglas Adams kan hittas t.ex. här https://www.goodreads.com/author/quotes/4.Douglas_Adams

Lämna ett svar