Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Digital projektor – det blir så himla bra

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Sanyo plvz-700

Vi har varit mellan projektorer ett tag. Hade tidigare en projektor som vi använde för bild och filmvisning. Tyckte den var helt okej och funkade till både och. Men samtidigt kände vi att vi ville ha något vassare, med bättre tonomfång och lite bättre upplösning så vi sålde den gamla i höstas.

Idag kunde vi inte hålla oss längre och slog till på en Sanyo VPZ-700, en Full-HD-projektor som är rimligt prissatt och har fått rätt så schysta recensioner.

Nu har vi bara kört lite film och lite bilder ikväll, men det ser riktigt riktigt bra ut!

Och det allra roligaste är nästan att det blir så mycket bättre än t.ex. dia i en vanlig projektor. Det är ganska ofta som jag hör/hört; ”jo, det digitala är ju bra och smidigt, men synd att det inte finns några högupplösta projektorer”…

Nu har jag inte gjort några direkta jämförelser själv och det var länge sen jag spanade på diabilder. Men en f.d. kollega; Christian Nilsson på tidningen FOTO som i mina ögon är väldigt duktig när det gäller test av fototekniska prylar gjorde en jämförelse för 1,5 år sedan och resultatet var som väntat till digitalprojektorns fördel trots att en Full-HD-projektor ”bara” har upplösningen 1920×1080 pixlar, alltså cirka 2 megapixels. Sammanfattning av jämförelsen kan laddas ner här.

Klart intressant, och visst är det nåt speciellt att spana på film och bilder i bra kvalitet i stort format! Det rekommenderas!

Lämna ett svar