Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Ätbara växter. Det vilda köket - mat från naturen året runt
Det vilda köket – mat från naturen året runt

Att det finns ätbara växter ute i naturen har många lite koll eller i alla fall aning om. Det är inte alls ovanligt att man plockar lite bär, lite svamp osv. speciellt om man bor ute på landet och har växterna runt knuten.

Men oftast blir det i ganska liten omfattning eftersom man som regel håller sig till ett par säkra kort, typ gula kantareller och hallon. Vi gör lite försök när det är säsong men i mycket liten skala. Efter att ha spanat  i boken Det vilda köket kan det förhoppningsvis bli mer. Det är ju kul att kunna ta tillvara mer som ändå finns där även om det är bekvämt att bara plocka på sig maten i affären.

Boken tar upp massor av ät- och användbart ute i naturen, alltifrån sånt som är mer allmänt känt som nypon, nässlor och fläder via kirskål till Kvanne och Kardborre. Fina bilder och illustrationer av växter och maträtter.

Boken innehåller gott om recept som de flesta verkar lagom på många sätt, inte onödigt tillkrånglade och ängsliga eller med konstiga namn 😉

Kul och inspirerande. Kommer förhoppningsvis ge lite nya roliga tillskott på matbordet. Kanske mest för hemmabruk men säkert även för lite mat ute också.

Sök efter Det vilda köket hos Amazon

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera