Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Det dök upp en ny orange kamera

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Panasonic Lumix DMC-FT1 orange
Panasonic Lumix DMC-FT1 orange

Igår kom det paket från CyberPhoto med en ny Panasonic Lumix DMC-FT1. Skönt att få en ny kamera. Står inte så mycket om varför, bara ”skrotning” och ”kameran utbytt”. Egentligen hade det nästan varit roligare om de hävdat fel handhavande eller så 😉

Panasonic skrotad
Panasonic skrotad

Så nu finns det snart en Fujikamera under begagnat. Panasonicen har varit på verkstad i cirka 5-6 veckor sen den började oxidera i somras efter norgesemestern och jag undrade om den inte tålde saltvatten.

Skönt att köra vidare med Panasonicen, har ju kört med Canon och Fuji ett tag nu fast Panasonicen känns klart bättre.

Ska bli kul att se hur den håller framöver, kan vara så att den klarar sig alldeles utmärkt om man håller sig mer i de svenska relativt söta vattnen och kanske sköljer den nångång ibland om det nu blir nån tur som varar ett par dagar.

Kameran utbytt
Kameran utbytt

2 svar på ”Det dök upp en ny orange kamera”

 1. Enligt Panasonic kräver kameran mer omvårdnad än så:

  ”När du vistats i vatten, i synnerhet saltvatten, finns det risk för att främmande föremål fastnar på kamerahuset. Dessa måste avlägsnas så snart som möjligt.
  Skölj kameran noggrant i rent vatten. Efter sköljningen rekommenderar vi att du lägger kameran i rent vatten under 10 minuter.
  Torka noggrant av kameran och låt den stå upprätt på en ren trasa så att eventuellt överskottsvatten rinner av. Det är normalt att det rinner vatten från kamerans undersida i flera minuter”

  Svara
 2. ojojoj. Ja ska man sköta sin kamera så som Panasonic rekommenderar blir det ju nästan mer tid för skötsel än användning…
  Min får nog nöja sig med lite mindre pyssel och så får vi se hur länge den håller.

  Svara

Lämna ett svar