Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Det började kass och blir bara sämre ;-)

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Pia vid Allböle

Jag tänkte ju att jag skulle skriva nån form av månadssammanfattning när det gällde paddlandet. Det började ju lite snålt med knappt nåt paddlat i januari, sen fortsatte det med ungefär lika lite paddlat i februari.

Och tro det eller ej, men det gick faktiskt att paddla ännu mindre i mars!!! Vågar knappt skriva ut det, men det blev ungefär lika många kilometer som jag var gammal för sådär elva år sen…

Enda trösten i eländet är att det blivit en hel del annan utetid hemomkring och i alla fall två utenätter. Vet inte riktigt vad man ska skylla på, det får väl bli det vanliga; att vi är slöa och slappa och helst sitter i soffan.

Och, jo, jag vet att det är några dagar kvar på mars, men vi tänkte oss lite skidåkning nu. Får se om det kan bli nån ordning på paddlandet i april istället, eller kanske maj?!

Är det nån annan som inte heller tar det här med paddling och friluftsliv på allvar? eller ligger ni andra på 200km och fem-tio utenätter i mars? 😉

Vägen

10 svar på ”Det började kass och blir bara sämre ;-)”

 1. Näe, paddlingen & friluftslivandet har en rejäl lågkonjunktur här också. Å andra sidan verkar kajakbyggandet stå i all time high. Kan kanske hänga ihop på nåt sätt..
  / Ulf

  Svara
 2. Varför måste friluftsliv vara perstationsinriktat? Mest mil i Kajak, mest nätter i tält? Jag bsom bara fick ihop 2-3 mil i kajaj och ett par nätter i tält förra året. Är mitt liv meningslöst? Hälsningar Pontus i Kalmar

  Svara
 3. Håller med Pontus. Är utelivet nån sorts tävlig och är paddling det enda riktiga sättet att vara ute? Ifjol kunde man paddla i februari i Österbotten. Vintern varade en vecka i mars. I år har det gått att skida i över tre månader. Denna vecka har det varit helt fantastisk skare – bara att skida precis var som helst – tack för det. Skridskosäsongen har varit ganska ok också. Vad härligt att vi haft en riktig vinter, nog hinner det vara isfritt i 7-8 månader ännu. Vilken känsla att få glida ut i kajaken efter 4 månaders uppehåll!

  Svara
 4. Hehe, det fina är att man får göra och tycka som man vill. Man kan räkna utenättter, km, pengar, prylar, högskolepoäng, barn, kvadratmeter i huset, lön, hästkrafter, kajaker eller vad man vill eller tycker är kul. Eller så räknar man inte alls om det känns bättre.
  För min del är kilometerräknandet och räknandet av utenätter ett sätt att jämföra mina egna år och månader på ett sätt som jag tycker är kul.
  Är själv inte tävlingsinriktad alls, men vi är ju alla olika.
  Mvh erik, för tillfället på Sylarna fjällstation.

  Svara
 5. På söndag(imorgonbitti) ska jag paddla t&r Valö ca 24-25km å siktar då på att göra det på ny rekord tid 😉

  Svara

Lämna ett svar