Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Det är aldrig fel att ha lite slantar sparat

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

För ett par dagar sen hade Köpstoppsbloggen ett inlägg om sparande och varför alla borde göra det. Och det är verkligen sant. Och vissa av funderingarna/undringarna har jag själv tänkt.

Till exempel varför det verkar vara så många som heltidsjobbar och ändå inte lyckas spara undan en enda slant. Så svårt är det ju verkligen inte. Okej, det är inte svårt att göra av med allt heller.

Men visst är det skönt att ha några månadslöner sparade åtminstonde så man slipper bli stressad för minsta lilla extrautgift. Och med en slant sparad kanske man kan köpa det där man verkligen vill.

Det är många som sagt det innan, men lägg undan några procent av lönen innan du börjar göra av med den. På sikt blir det en hög som kan användas till att ge avkastning eller för att underlätta om inkomsterna går på lågvarv av ena eller andra anledningen.

Snittlönen ligger nånstans mellan 25 och 30000 har jag för mig. Det borde betyda att många DINK-par (Double Income No Kids) borde få ut lite drygt 40000 per månad. Lite mat, boende, nöje och annat på det så borde det för många vara plättlätt att spara undan 15-25000 per månad! Det blir snabbt en hyfsat slant av det.

Okej, det är många som har lägre lön och högre kostnader, men lite sparande har de flesta utrymme för.

Lämna ett svar