Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Den som har mest prylar när den dör vinner

Ovanstående text ”den som har mest prylar när den dör vinner” såg jag första gången på en t-shirt i ett skyltfönster hos VPK’s (Vänsterpartiet Kommunisterna). Detta var runt 1992 då vi bodde ett tag i avgaserna i helsingborg.

Jag tror jag själv hade en sådan t-shirt ett tag, inte som kritik som det troligen var tänkt som från VPK’s sida utan mer att jag då tyckte det var koolt med mycket prylar och att shoppa nya prylar hela tiden.

Efterhand har jag nog mer och mer insett att det inte är prylarna som gör en lycklig utan snarare att man gör något kul. Visst kan prylarna hjälpa till men oftast gör de också att tiden för själva görandet blir mindre då de flesta behöver jobba mer för att få in slantarna till att tokshoppa prylarna. Dessutom tenderar prylarna kosta mer och mer så då får man jobba mer och mer… Livsstilsinflation helt enkelt.

Undersökningar gör oftast gällande att umgänge, skapa något, göra något med vänner eller familj, sex, skratta med mera är det som gör folk mest lyckliga. En av sakerna som gör många mest olyckliga sägs vara jobbpendling.

Gör mer shoppa mindre är en god tanke!

Se till att ha mer upplevelser, mer använda prylar, mer tid ute, mer tid tillsammans, mer roliga aktiviteter, mer paddeldagar, baddagar, skiddagar, cykeldagar, vattendagar, bergsdagar, naturdagar, odlingsdagar, osv!

Finns även flera uttryck i stil med ”lita aldrig på en person med skinande utrustning” – ”never trust a guy with shining gear”.

Ett bättre uttryck är egentligen den som har minst prylar som används mest vinner 🙂

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera