Köp friluftsprylarna hos Amazon


Nu när allting är eller blir mer och mer digitalt blir en del saker så mycket enklare. Ett exempel är de här påminnelserna man kan få av typen “den här dagen för ett år sedan…”. Facebook har den funktionen, google fotos har den, apples icloud och deras prylar och så finns det såklart tjänster och appar som sammanställer från fler ställen.

Jag gillar det mycket. Helst vill man såklart leva i nuet och kanske tänka lite framåt men då och då är det kul, intressant och lärorikt att kika bakåt. Vi publicerar en och annan bild på Instagram med vidarepublicering på Facebook så där dyker det upp historiska bilder då och då. Kul.

Vi sparar alla våra bilder hos google, det är ett smidigt sätt för oss att ta backup till Google Drive, vi har även våra dokument där av typen textdokument och kalkylblad via Google docs så vi får en del bildpåminnelser därifrån både vad gäller denna dagen men även den här månaden för 16 år sedan osv.

Vill man vara riktigt pysslig kan man sitta och lägga in datum även på inlästa analoga bilder, fast det är nog överkurs. Vi fotograferade med APS-film under ett par år (1996-2002 ungefär) och när de skannades in kom datumen med, bra bonus.

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera