Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Deafblind Challenge Helsingör – Helsingborg 2018

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Att paddla mellan två länder kan vara lite kuligt och lockar en del. Torbjörn Svensson från Höganäs i nordvästra skåne har en rejäl synnedsättning och knappt nån hörsel och ska paddla mellan Sverige och Danmark. Mellan Helsingborg och Helsingör är det ganska rimligt avstånd men skapligt vältrafikerat och utsatt för vind och vågor.

I maj 2018 kommer Torbjörn paddla över. För att paddlingen ska gå att genomföra kommer Torbjörn ha en dövblindtolk med sig som kan hjälpa och lotsa honom rätt.

Låter som ett tokigt projekt med samtidigt mycket imponerande och inspirerande att man inte låter sig hindras!

Torbjörn driver bloggen rpblogg.wordpress.com och sajten www.torbjornsvensson.com

Deafblind Challenge Helsingör -Helsingborg 2018 finns som evenemang på Facebook.

Under maj 2018 så kommer Torbjörn ta på sig den absolut tuffaste utmaningen i sitt liv. Att paddla över ett av världens mest trafikerade sund, Öresund, med en kajak. Det är mycket strömt, vinden är hård och det är tät trafik med stora båtar, och där skall Torbjörn med kajak ta sig över. Klarar han det? Med 5 graders syn kvar och knappt någon hörsel, utan någon vana av att paddla i den miljön, så ställer sig många frågan – är det ens möjligt att genomföra det?
Vilket syfte fyller detta äventyr, som till synes kan verka som en väldigt farlig idé? Jo, genom att visa att med rätt stöd och med rätt verktyg så är ingenting omöjligt. Samhället isolerar personer med dövblindhet genom okunskap, fördomar och med politiska beslut där man inte tar hänsyn till mänskliga rättigheter – det vill Torbjörn belysa och ändra på genom att ta dessa paddeltag.

Lämna ett svar