Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Forspaddling i Dala Floda, dag 2

Pia på väg nedför grässlänten

Pia på väg utför gräsforsen, Erik väntar nedanför. Foto: Babs

Lite försenat blogginlägg, men den som sitter hemma i soffan istället för att paddla och väntar på nåt gott – får oftast vänta för länge…

pia landar i vattnetPia sjösätter, Foto: Babs

Ja, dag 2 blev även den riktigt riktigt bra! Vi var ett glatt men trött gäng som trillade ur Kajaktivs buss vid kajakcentrat i Dala Floda strax efter 17 igårkväll. Alla verkade nöjda, alla hade fått ut mycket av helgen och jag tror alla ville paddla mer fors.

Erik på väg ned för Kärringforsen för första gången. Foto: Babs

Jag på väg nerför Käringforsen, Foto: Babs

Pia i Käringforsen

Pia väg nerför Käringforsen, Foto: Babs

Vi tyckte det var trist att dra hem, igår eftermiddag kändes det som om man började komma in i det och vågade lite mer, en eller två dagar till hade varit perfekt.

Vad gjorde vi då, övade mer på traversering, in och utgång ur bakvatten och så fick vi paddla lite längre och roligare forsar, Nås-sträckan en gång och Käringsforsen tre gånger.

Instruktör Daniel försöker hoppa
Instruktör Daniel försöker hoppa
Ulrika i forsen
Ulrika i forsen
Pia badar lite en bit nedanför Käringforsen
Pia badar lite en bit nedanför Käringforsen

Nu måste vi ha tag i två forskajaker så vi kan öva lite i småforsarna här i söder. Är det nån som har några lämpliga objekt?! så är det bara att maila.

Och återigen: vi är supernöjda med vår instruktör och med Kajaktivs upplägg över lag. Imponerande att se hur snabbt Daniel var på plats för en stävräddning när nån gick runt och imponerande att han höll sån koll på var och av oss.

Stort tack till Kajaktiv, instruktörer och er andra som var med. Och vi lär återvända, fast nästa gång blir de nog inte av med oss lika fort…

Helgen hamnar lätt på året topplista! Kanske t.o.m. topp 3!!

Kajakinstruktör på klätterupptåg
Kajakinstruktör på klätterupptåg

Läs om Dala Floda, dag 1Dala Floda, dag 0

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

14 svar på ”Forspaddling i Dala Floda, dag 2”

 1. Hahaha jag tar åt mig 🙂 Jag satt i soffan och väntade FÖR LÄNGE 😉

  Ni verkar haft superkul. Jag anmäler mig redan nu till nästa års dalaflodatur.

  Innan dess hoppas jag det blir vatten i våra småforsar så jag kan ta mina första vingliga paddeltag här hemma. 13/10 gör vi nytt försök.

 2. Kanon att ni fick lite bilder. Håller med Erik om allt positivt som har sagts om kursen. Jag är mycket imponerad av Daniels insats. Duktig, ödmjuk, pedagogisk och mycket glimten i ögat. Precis i lagom doser av allt för att motivera oss kursdeltagare. Jag vill tillbaka snart. Ska vi verkligen vänta tills nästa år?

 3. Ulf; har Ron paddlat dalslands? Kan han rolla/paddla surf/paddla fors?

  Spelar ingen roll… bara undrar… 😉

 4. Ron har precis kommit hem från kalifornien och hade med sig lite leksaker så vi satt nere på krogen och surfade på ett lokalt trådlöst nätverk (som nån vänlig själ bjöd på..). – ska man sen koppla upp sig via mobilen vill man nog ha 3Gn, för den amerikanska varianten lär vara riktigt trög.
  Men känslan var kanon! Touchskärmen funkar riktigt bra – både, navigera, scrolla, ändra storlek/upplösning och skriva! Lätt surrealistiskt.. Och förutom telefon, video, musik och kamera, har du en riktig browser – en behändig bärbar dator alltså.. Vill ha.. 😀

  Och jag har faktiskt lovat att han ska få prova min kajak nån gång!

  / Ulf

 5. Ser ut som ni haft jäkligt kul där uppe i Floda, jag har precis kommit hem därifrån och vi hade lika kul!
  Och har ni blivit bitna på forspaddling behöver man inte åka så långt. 40 minuters bilväg från Helsingborg är det till Krokån vid Knärred. Sennan vid Halmstad kan vara ok och även Mörrumsån, men de är inte så bra som förstnämda.
  Kungsfallet i Mörrumsån är såklart en höjdare men kräver att du är en van paddlare. Beroende på vattenstånd finns det i Krokån klass 1-3 forsar och även Krokåfallet som oftast är klass 4.
  Det går bra att kontakta mig om ni vill ha mer info om var man kan paddla, köpa eller hyra kajak.
  Man bör dock ha gått en kurs i forskajak för att ge sig ut och så klart vara minst två.

 6. Hehehe…bildbevis, ja såklart hade jag med mig min Eos 1DS Mark2 i kajaken…men jag är ju med i VVB och jag kanske blir utesluten om jag visar bilder i en blogg 😉

Kommentarer är stängda.