Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Däcksväska

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Däcksväska på kajaken kan man ha av blandade anledningar. Vanligaste är nog att man har för mycket prylar eller för liten kajak så inte alla prylarna får plats inuti. Precis som att det är göttigast att ha alla sina prylar inuti ryggsäcken vid vandringar är det som regel vettigast att ha de flesta prylar inuti kajaken än ovanpå.

Det finns alla möjliga varianter av däcksväskor, från små pluttiga till gigantiska. Ett vanligt användningsområde är att ha en liten däckväska framför sittbrunnsöppningen. Kan vara till lite snacks, kamera, kikare och lite annat smått man villhöver ha tillgängligt.

Nu har vi inte använt däcksväska på ganska många år men under ett par år hade vi både stora och små. De mindre var i storlek av den blå i en av bilderna ovan och de hade vi framför sittbrunnen med lite blandat smått.

Vi hade även en större däcksväska från Prijon som syns på en av bilderna. Ett tag hade vi köksutrustning och lite mat i den så det var bara att lossa väskan så var allt för lunchpausen klart i princip. Vet flera som kört med liknande större väska som haft den till tältet. Smidigt att kunna få fram och ut tältet utan att behöva öppna upp kajaken och smidigt att ha ett blött tält i väskan istället för nere i kajaken.

Numera tycker vi dock att det är skönt och smidigast att ha prylarna i kajaken. Skönt att slippa ha saker i vägen på däck och utrymme finns det som regel gott om.

Lämna ett svar