Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Däckslinor, är de nödvändiga?

Att det förekommer olika åsikter är inte alls konstigt, men ibland undrar man ju hur stor skillnad det kan vara 😉 Just nu är det i alla fall en i mina ögon rolig tråd igång på utsidan; Är däckslinor nödvändiga?De flesta verkar hyfsat eniga om att det är bra i någon omfattning medan andra tycker det är helt onödigt. Och som så mycket annat handlar det givetvis om var och hur man tänker sig använda sin kajak. Men ganska många roliga argument finns det i alla fall:

 • Däckslinor är för att dölja dåligt gelcoatarbete
 • Däckslinor skaver gelcoat
 • Däckslinor ger mycket stänk i ansiktet…
 • Däckslinor är fult

Osv… Läs den och haka på eller bara fnissa lite. De flesta som provat att ta sig upp i eller hjälpt någon annan att ta sig upp i en kajak tycker nog däckslinor är rätt så bra. Speciellt om det inte är 23 grader i vattnet och vindstilla… Ulf Johanssonsom tycker det här med däckslinor är bra, skriver så här i ett inlägg:

Tycker dock det är lite klent med argumentationen: Skaver på gelcoaten? Stänker vatten i ansiktet från däckslinorna..? Vad är egentligen för felkonstruerade fuskbyggen ni paddlar ?

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

17 svar på ”Däckslinor, är de nödvändiga?”

 1. Däckslinor är bra!
  Jag använder dem främst för att fästa tågvirke i när jag ska angöra en brygga. Jag brukar smyga mig in mellan Princess båtarna och lägga mig långsides mot lämplig brygga. Efter att ha ålat mig upp är det enkelt att lägga till. Efter en tre-rätters på ett trevligt etablisemang är det också lätt att snabbt embarkera fartyget och paddla iväg mot natthamn – mätt och belåten. Däckslinor är bra och tillåter att man slipper dra upp kajaken i nån dj vassrugg eller ostädad strand som någon annan vilsen Scout!!

  Svara
 2. Däcklinor. Inte en chans. Alla kajaker med däckslinor borde eldas upp. Skottpengar på däckslinepaddare!!
  Ja, eller hur det nu borde vara…

  Tycker nog ändå den var hyfsat sansad diskussionen. Inte alls som förr, på den gamla goda tiden. Då skäddaversusroderdiskussiorna briserade. Det var fina tider. Då jävlar var vi säkra på hur det skulle vara. 🙂

  Svara
 3. Håller med, det blev bara lite fesljummet, även om jag faktiskt tycker Kåre var bra på det ett tag med kamraträddning, utan linor, i 25 m/s.. Då borde han nästan fixa orkan (stora föremål flyger i luften, fönster blåser in, byggnadsställningar rasar, båtar kastas upp på land, allmän ödeläggelse) med linor.. 🙂

  Näe nu får jag fortsätta med pepparkakshuset och sluta skriva massa dumma saker på nätet..

  Svara
 4. Däckslinor eller inte, det är som rails på bilen eller inte. Vissa tycker bara att de för oljud och gör bilen svårtvättat, medan andra (som jag själv) har svårt att vara utan.
  Visst är det roligt att utvecklingen går framåt. Inser att jag själv avstannat rejält som inte lyckats pricka in en endaste storm.
  Respekt åt entusiasterna som tränar kamraträddning i decemberstormarna.

  Svara
 5. visse tycker si, och vissa tycker så. så inni djävulskt bestämt si, eller så. och ytterligare andra tycker kanske eller sisådär. att det hela har för och nackdelar. jag tycker mest det är nackdelar med ”så inni djävulskt bestämt”. det tycker jag bestämt. jag gillar kanske. 🙂

  Svara
 6. Jag tycker det är otroligt oseriöst att säga till en oerfaren nybörjare att räddningslinor är en onödig detalj, utan att ha en aning om hur de förhållandena är som han skall nyttja kajaken i. Utsidans forum är fan i mig en ”katastrof” för nybörjaren, några av killarna som skriver borde skämmas, ta på en svartmålad stjängossemössan och ställa sig i ett hörn under hela julen.

  Svara
 7. Alltid kul/intressant med olika åsikter även om man inte alltid kan hålla med. Sen är nog inte just utsidans forum värre än verkligheten tycker jag. Olika åsikter som framhävs mer eller mindre ohämmat och tvärsäkert finns överallt och inom alla områden.
  Men visst hade det varit bra om man i alla fall ibland tog sig en liten funderare på att det finns olika förhållanden och olika användningsområden innan man uttalar sig tvärsäkert.
  Sen är det väl så att just dina/mina ”sanningar”, ”måsten” och ”bör vara” sällan är samma som alla andras.

  Svara
 8. Håller också med där, det är kul att höra olika åsikter. Gärna en öppen debatt för eller emot då gamla sanningar ibland ändras, vi menar olika saker och har kanske andra användningssätt/erfarenheter. Det är ju sällan man lyckas övertyga någon bara genom att tala om hur det ska vara – och även om man nån gång skulle lyckas så är det alltid bättre att man förstår tankarna bakom och inta bara lyder order..

  Svara

Kommentera