Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Det där med cykelkärra har jag funderat på länge och även lastcykel men inte kommit loss. Det får förvisso rum med rätt mycket i ett par cykelväskor, ja även i våra vardagscykelväskor men det är ändå lite snålt. Funkar fint för vanlig matshopping men ibland vill man ha med nåt otympligare.

Nu har vi bil och kör en del med den men det är lite roligare om det går att klara lite mer med trampkraft. Koolare att tanka med havregryn än slang och sladd liksom 🙂

Slog till på en enkel Biltemavagn. Inte så högt pris, säkert inte så hög kvalitet heller. Inte superstor men för en ikeakasse med ved för att cykla till sjön för bras och tälthäng räcker den fint. Mest har vi använt den för att hämta gräsklipp i säckar i ett närbeläget stugområde, perfekt med gräsklipp till våra odlingar. 2-3 mindre sopsäckar med klipp funkar fint. Tyvärr är det ju många som klipper med robot och då har man ingen nytta av gräsmattan 🙂 Vagnen bör även räcka för nån 25-kilos säck med fågelfrö och annat i den storleken. Dock klart för klen och liten om jag vill cykla till brädgården och köpa några reglar eller annat som kan villhövas.

Får se om det här med cykelvagn känns vettigt, då kanske det får bli köp eller bygge av en större. Kombinationen rejäl cykelvagn och lastcykel verkar annars vara en kool kombo som rymmer mycket men då kanske den trötta kroppen inte orkar flytta på ekipaget 🙂 Kanske blir en orange Bullit och en Hintherher Hxxxl är modellen framöver 🙂

Vill man ha mer inspiration till att cykla med last finns det såklart ett par facebookgrupper, t.ex. Cykla med lastcykel. Dyker även upp en del på Happyride och såklart Pinterest.

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera