Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Canon Powershot G11 & en EOS 40D

canon-eos-40d

Nu kändes det som läge att uppdatera kameraparken lite grann. Har ju som jag nämnt tidigare varit utan systemkamera ett tag. Sålde den gamla i våras eftersom jag inte tyckte den användes så flitigt. Men saknaden blev lite för stor. I de flesta fall tycker jag en bra kompaktkamera fungerar och räcker nästan lika långt som en systemkamera, men det finns definitivt undantag, till exempel:

  • När det är lite sämre (mindre) ljus.
  • När motivet rör sig (forspaddling, kajaksurf, fåglar och djur).
  • När man vill ha lite längre brännvidd eller riktigt korta brännvidder.

Lånade en EOS 20D (sån som jag hade innan) till Klitmøller och det funkade finfint, men samtidigt kändes det att den hade ett par år på nacken, autofokusen är både segare och inte lika exakt. Så lite nyare skadar inte, men sen har inte jag nån större nytta av att antalet pixlar har ökat som attan, även om jag ibland vill kunna göra lite förstoringar i A3 eller kanske nån 50×70 eller 70x100cm.

Så det blev en begagnad Canon EOS 40D. Spanade lite på EOS 50D men det kändes som för liten skillnad. Hade ett tag tänkt vänta till våren på 60D eller vad nu efterföljaren kan tänkas heta, men näe. Har bara testat lite än så länge och den känns (och ska vara) klarta kvickare i fokus och så ”tjänar” man nog 1-2 steg i ljuskänslighet eftersom man kan använda i alla fall ISO 1600 på denna utan att vara alltför brydd. Skoj! Och så är skärmen större och den känns lite mer lättjobbad helt enkelt.

canon-pwershot-g11

Och så har ju min Canon Powershot G7 fått bada ett par gånger och så har några år på nacken så det var uppdateringsläge där med. Har inte känt så kul innan när Canon bara knökat in fler pixlar i G-modellerna, men med G11 backar man från G10:an 15 megapixel till tio. Strongt. Bör ge mindre brus och definitivt mindre data att bolla runt med. G11 har som G10 vidvinkel motsvarande 28mm och så har den vrid- och vinklingsbar skärm och det gillar vi, perfekt för makrobilder. Får se om Pia tar hand om den helt eller om jag får låna den nångång ibland.

www.canon.se
Canon själva kallar G11 för den ultimata kompaktkameran så det är säkert sant 😉 Kommer nog aldrig mer behöva byta…

g11skarm

fototshirts

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera