Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Canon Powershot D20 – plattare vattentät kamera

Canon Powershot D20
Canon Powershot D20

Canon Powershot D20 är Canons andra vattentäta digitalkompakt. D10 som kom för ett par år sedan var bra, men många har tyckt den varit klumpig jämfört med konkurrenterna. Vi tyckte den var lite hal och tvålkoppsliknande oxå.

På nya D20 har Canon valt liknande objektivlösning som många andra och därmed har kameran blivit plattare. Nu lär den gå ner i en normal flytvästficka ser det ut som. Tyvärr har Canon inte byggt in Wifi i den som man har gjort i ett par av de andra nya kompakterna Det hade varit ännu roligare så man lätt kan peta över bilder till telefonen och sen nätet, men det kommer väl på D30 då 🙂

Klart intressant då Canon ofta gör bra kameror som ger bra bildresultat. Ska klara djup ned till 10m och fall från 1,5. Vill man simma ännu djupare finns dykhus som tillbehör. Lite kortare (28mm) brännvidd jämfört med D10 och lite ljussvagare objektiv.

D20 ska finnas tillgänglig i maj och kosta runt 3500 kronor.

Länkar:

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

4 svar på ”Canon Powershot D20 – plattare vattentät kamera”

  1. Hm, lite tudelad.. Visserligen ser den rätt smidig ut men jag är rätt förtjust i den gamla D10:an. Det utstickande objektivet och formen är lite klumpigare men jag vill ha ett bra linsskydd, även om man måste mecka ihop det själv..

    Svara
  2. Jo, det är ju för- och nackdelar med det mesta, jag tycker D10 är både för klumpig och hal. Tror många värdesätter smidigheten rätt så högt. Objektivskydd skulle jag oxå vilja men ett inbyggt som åker bort när man slår på den, kanske kommer på D30?!
    Det kan ju vara så att D10 är snäppet skarpare iochmed en mer beprövad objektivkonstruktion, det ger sig nog. Sen är det dock rätt sällan de ringer från National Geographic och vill köpa bilder för uppslag och för normalt bruk duger ju lite oskarpare rätt bra! 😉

    Svara

Kommentera