Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Canon Powershot D10 endast för sommarbruk?

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Canon Powershot D10
Canon Powershot D10

Vi köpte en vattentät Canon Powershot D10 i våras och den har hängt med sen dess och fungerat bra för det mesta. Visst kan man tycka att den är lite klumpig och den rundade formen gör den hal när den är blöt. Men den har levererat fina bilder från många av årets paddlingar och har mestadels hängt med i Pias flytväst medan jag använt Panasonic Lumix FT-1.

Men nu när det blivit lite svalare ute har den börjat bli svårstartad! Det har inte varit kallt utan bara under 10 plus så är den svår att få igång, ibland går det och ibland inte.

Någon som varit med om nåt liknande på D10? Canon support kände inte igen problemet. Nu ska den till verkstad via Cyberphoto. Vi får se vad de säger… Ett fel eller är det så att den blivit för lite ompysslad? 😉

Eller är det en sommarkamera? Eller tål den bara att vara i fuktiga miljöer en kort stund?

Trænas sydsida
Trænas sydsida

5 svar på ”Canon Powershot D10 endast för sommarbruk?”

 1. Har en D10:a som fungerar bra både i fuktig miljö ovan och under vatten. Har haft den monterat på framdäck när jag har tränat eskimåsväng.
  Det har ju inte varit riktigt kallt ännu, bara ett par minusgrader, men den startar blixtsnabb under alla förhållanden.
  Det som irriterar mest är att den inte klarar av högdager i vissa motiv och några gånger har objektivet ”hängt” sig när autofokusen inte hittar något. Det senare har fixat sig efter en omstart av kameran.
  Sen har den ju en tendens att vattendroppar fastnar på linsen om man växlar mellan över och undervattenfoto.

  Svara
 2. Den kanske går på Windows Vista? Dags att formatera disken och installera om?
  Efter att ha sett utmärkta HD-filmer från FT-1 slog jag till på en sådan. Tycker att den levererar bra bilder, men man har dålig kontroll på det fototekniska. Inte en susning vilken slutartid eller bländare den väljer.

  Svara
 3. Inga problem med min än så länge. Den har visserligen inte heller hunnit vara med om så många minusgrader ännu, men ganska hård vind funkade bra..
  Har fixat ett lite piffigt lock till objektivet för att slippa vattendropparna.
  / Ulf

  Svara
 4. @Erik; FT-1an är bra tycker jag med. Inte riktigt lika skarp som Canon och inte lika snabb i uppstart eller fokusering, men klart bättre exponering. Jag har min FT-1 inställd så den visar tid och bländare mest för att veta vilken tid den väljer. En Panasonic FT-2 som är lite snabbare och med objektivlock hade varit modellen.
  @Ulf; kanon. Då är det nog vår som blivit knäpp eller så tålde inte den heller saltet i norge…

  Svara

Lämna ett svar