Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Canon EOS 70D

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Canon EOS 70D
Canon EOS 70D

Att fotografera är kuligt. För en hög med år sedan var fotografering ett stort intresse, numera är det mer intressant att fotografera det vi gör, till exempel kajakutflykter och annat. Mest blir det såklart med telefonen, det är enklast och den är alltid med och lättillgänglig. Då och då är det dock roligare att krångla till det lite med mer ”riktiga” kameror. I kajakerna blir det som regel vattentäta små kompakter (eller telefonen i vattentätt fodral) men är det torrare förhållanden är såklart en systemkamera rolig framförallt när man vill använda lite längre brännvidder och/eller vill leka mer med till exempel kort skärpedjup.

Härom månaden var det dags att uppdatera kameraparken. Köpte en Canon EOS 40D för ett par år sedan som jag sen dränkte på Kajakdagarna 2012 (det regnade en del, som tur var klarade sig objektivet) men då slog jag till på en likadan begagnad direkt efter. Och 40D har varit kanon, men var lite sugen på lite bättre ljuskänslighet, gärna vikbar skärm och samtidigt filmmöjlighet.

Vad det gäller antal pixlar och den typen av specifikationer så räcker den gamla 40D och även den jag hade innan, 20D långt, sällan man har bruk för ohyggligt massa pixlar, men man får massa extra pixlar om man köper nytt idag 🙂 Att kamerorna fått bättre ljuskänslighet är däremot väldigt välkommet. Och så blir som regel autofokusen snabbare och mer exakt. Även exponeringen blir bättre och bättre fast även där har det varit riktigt bra överlag de senaste 20 åren eller så.

Så det blev en Canon EOS 70D, en rätt så ny kamera som fått bra recensioner.

Har använt den en del och den känns klart vettig. Den får nog hänga med ett tag framöver. Skulle egentligen bara köpa ett nytt objektiv, men det är inte alltid det blir som man tänkt sig.

Utvikbar skärm är riktigt användbart framförallt om man vill krypa runt och ta närbilder
Utvikbar skärm är riktigt användbart framförallt om man vill krypa runt och ta närbilder

Lämna ett svar