Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Canon EF 100-400/4,5-5,6 L IS USM

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Canon EF 100-400/4,5-5,6 IS USM

Köpte oss en lite längre telezoom för 6-7 år sedan. Valet föll på en zoom med fyra gångers omfång och skaplig ljusstyrka. Det blev en Canon EF 100-400/4,5-5,6 L IS USM. Valde just den för den hade bra rykte  och testresultat och så är det lätt att gilla de tysta och exakta USM-motorerna.
Hade tidigare en Tamron 200-500 som vi var nöjda med men den var långsammare i fokuseringen och klart ljudligare. Hade även en Canon 70-300 DO IS USM som är ett grymt kompakt objektiv men som de flesta märkt vill man ju gärna ha lite längre ojektiv.

Vi använder i princip uteslutande objektivet på en kamera med lite mindre bildsensor (så kallad APS-C) men har även kört lite med fullformatssensor. Tycker det är ett riktigt bra objektiv som ger skarpa bilder över hela omfånget. Visst finns det skarpare objektiv men då får man som regel gå över på fasta brännvidder eller avsevärt kortare omfång och då missar man mycket av smidigheten.

Använder det för lite fåglar och djur hemomkring och ibland får det åka med ut i kajaken för att fånga lite natur, kajakpaddlare eller nåt annat man vill fånga på pixlarna. Det är klart trevligt att kunna plocka ut en detalj, människa, djur eller fågel på lite avstånd. Objektivet har bildstabilisering (IS) vilken fungerar mycket bra och ger lite fler skarpa bilder.

Mycket nöjda helt enkelt. Men det kan vara så att det blir en DO-zoom igen som komplement eftersom den är bra mycket mindre och lättare. Sen skulle det såklart vara kul med ett objektiv med längre brännvidd/omfång men där är lätt att det blir lite väl kostsamt nu när det bara är en hobbygrej.

Sök efter Canon EF 100-400 hos Amazon

www.canon.se finns mer info.

canon-ef-100400-is-usm

2 svar på ”Canon EF 100-400/4,5-5,6 L IS USM”

Lämna ett svar