Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Camino

Vi prenumererar just nu på två tidningar med en ekologisk inriktning. Camino är den tidning vi har haft längst, tror oxå att den är äldst. Underrubriken är ”Inspiration för smartare livsstil”, vilket jag oxå tycker att de lyckas bra med. Tidningen inspirerar och tipsar om massor av olika evenemang, affärer, resesätt, mat- och maträtter, kläder, hudvård mm utan att för den skull vara helt rabiata med sin inställning. De har fått försvara sig några gånger, men det är ju som de säger, de är inte mer än människor och ibland är det enklare att följa med strömmen…

De är inte bara ett magasin utan anordnar diverse evenemang som tex bytesdagar, sk swaps där du för en mindre summa pengar lämnar in tex kläder vid en viss tid och någon timme senare kommer dit igen för att hämta ett nytt plagg. De håller föredrag, är konsulter inom bild och journalistik och annat man kan komma på inom hållbar livsstil/konsumtion/utveckling och socialt företagande.

Tidningens layout tilltalar mig, så även deras hemsida med bloggar, småartiklar och nyheter. Dessutom finns de på facebook. Jag tycker att Camino lyckas med att nå ut och inspirera vanligt folk till att göra i alla fall lite åt vår situation.

REKO

REKO är en tidning som ges ut av KRAV och tipsar, inspirerar och informerar om ekologiska livsmedel. De kallar sig ett livsstilsmagasin. Med hjälp av tidningspublicisten Redaktörerna, frilansande journalister och fotografer hoppas de på att kunna lyfta fram de som jobbar för en hållbarare livsstil.
Vi har inte haft REKO så länge, men än så länge ser det lovande ut. En blandning av mat, företag, resor, natur och djur. Mycket företag som säljer ekologiska, kravmärkta produkter lyfts fram. Stora färgglada bilder, kortare reportage och inget prackande med gör si, gör så. Utan mest tips och idéer på vad som finns, och varför.

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera