Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Calazo kartor nu även digitala

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Att Calazo ger ut friluftsböcker och kartor på Tyvek har nog gått få förbi. Nu kommer de även med digitala kartor. Till att börja med finns appen Calazo kartor för iPhone & iPad. De digitala kartorna kostar ungefär som de tryckta varianterna. Appen kostar inget och kartorna köps och laddas ner inifrån appen.

calazo-fjallkartor

Fördelen med nedladdade kartor jämfört med online-dito är att man snabbt kan använda kartorna och söka i dem utan att behöva ha uppkoppling via telefonen och surfplattan. Nackdelen är att själva kartorna tar mer plats och att man får betala för dem.

Jag har provat litegrann med kartan över Göteborgs södra och det fungerar finfint. Snabb sökning och snabb uppritning av kartan. Telefonen har lite liten skärm för smidig navigering men det är ju inget som Calazo kan rå för. På en iPad Mini fungerar det dock riktigt bra.

Kring Valö på telefonen
Kring Valö på telefonen

Kartorna ser ut precis som de tryckta varianterna och det finns både landkartor, kustkartor och fjällkartor precis som på papper. Calazoappen är ett samarbete mellan Calazo och Metria.

Läs mer om Calazo

Spana Calazos produkter hos Outnorth

Nordvästra delen av Göteborgs södra
Nordvästra delen av Göteborgs södra

Lämna ett svar