Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Stockenträffen

2004-08-27-29 Stockenträffen, Orust.
Äntligen dags för årets Stockenträff nere hos Orust kajak! Jag tog ledigt på fredagen och åkte ner tidigt på morgonen. Qajaqen skulle förstås med men tyvärr – kan man konstatera efteråt – så tog jag inte med Buccaneeren. Det skulle nämligen visa sig bli en rejält blåsig helg även detta år.

Jag är ännu inte så van vid kajaken så jag blir ganska snart trött av sittställningen. Så jag var inte helt sugen på att dra ut i blåsten men passade ändå på att ta en liten tur i de närmsta vikarna.

…förhoppningsvis dröjer det innan Qajaqen är i detta stadie.

På vägen tillbaka ville jag prova nyhandlade paddeljackan men man får ta sig en bra bit ut ifrån Campingen innan man har tillräckligt djupt med vatten – och då var det ändå högt vattenstånd!

Lördagen blev det inget paddlat för min del. I stället blev det trevligt sällskap in till Stocken samhälle – fiskbutiken rekommenderas! – samt en tur på klipporna på andra sidan campingen. Det blåste så att det gick att stå lutad in i vinden!

Det var nu jag verkligen önskade att jag hade haft med Buccisen. För jag hade inte orkat paddla Qajaqen ut till vågorna som vissa gjorde men det hade varit kul att lekt lite därute…

Eftersom jag inte paddlade nåt på lördagen så blev kajaken kvar vid tältet men jag hoppas de som var intresserade fick tillfälle att titta.

På söndagen drog Björn Thomasson ihop en lektion i paddling med grönländs paddel – kul! Ett toppeninitiativ. Det vore kul om intresset kring paddling ”Greenland style” ökade och vi fick mer av denna typ av aktiviteter. Det vore ju toppen att kunna bjuda in fler kunniga grönlandspaddlare, t.ex. Greg Stamer och förstås Maligiaq Padilla.

Efter grönlandsturen fick jag tillfälle att prova Björns ”Lilla svarta” eller ”Black Pearl”. Tack Björn! En mycket rolig och trevlig kajak. Jag tyckte till en början att den var något mer rank initialt men jag tror det mest berodde på ovanan och det faktum att jag inte når fram till Björns fotstöd/främre skott.

Jag önskar att jag kunnat återgälda provturen men eftersom jag är kortare än Björn så får man inte ha för långa ben om man ska kunna komma ner i min Qajaq. Dock provsatt i alla fall Pia, vi får se när det kan bli en provtur.

Som sagt, det vore kul med mer intresse för ”Greenland style” paddling. Jag tror det är på gång. På träffen såg jag ytterligare en ribb och duk kajak dessutom fanns det ett par hembyggen i trä med grönlandsstuk samt de japanska Qaanaaq-kajakerna i glasfiber.


På bilden ses närmast ett SOF-bygge, jag lyckades tyvärr inte träffa på ägaren. Tack till Orust Kajak som fixar träffen samt till Erik som hjälpte mig med infobladet och bildboken, strålande!

Jag tycker årets Stockenträff var jättekul och om inte förr så hoppas jag vi syns på nästa Stockenträff!

föregående sida

Lämna ett svar