Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Paddeldag 1

2004-03-07
Nu! Med spänd förväntan lastade jag med Camillas hjälp kajaken på bilen. I bagageluckan låg förutom paddel och badkläder även en rejäl omgång byggplast och tejp 🙂

Vi for ut till Ljungsbro simhall och tog in kajaken i simhallen. Där tejpade vi på plasten på kajaken och skar upp ett hål vid sittbrunnen. Nu finns det alltså ingen sittbrunnssarg och därmed inget kapell.

Här ligger den då för första gången i vatten! Helkul! Ryggen var tyvärr inte bra så jag var extra spänd på grund av det. Till en början så kändes kajaken klart rank. Dock tog det inte många minuters paddlande i poolen innan jag började känna mig trygg. Avsaknaden av kapell gjorde förstås att det inte gick att kantra kajaken. Att luta sig bakåt bra gick bra även med dålig rygg.

Det är lite trixigt att komma i men med stöd av paddeln ut åt sidan fick jag bra balans. Jag är fullt tillräckliga 165 cm men även killar i 180-centimetersklassen som Jörg och Oscar lyckades faktiskt klämma ner sig. Dock hade de nog önskat att de kunnat böja knäna åt andra hållet…

Tyvärr gjorde sig ryggen mycket påmind så jag kunde inte hålla på så mycket som jag hade velat. Dock kunde jag konstatera att den låg rätt bra i vattnet och att den i alla fall i en lugn bassäng tycks vara rätt kursstabil.

Trots allt som talade mot det hela så kunde jag inte hålla mig ifrån att prova att rolla.

Det blir mycket vatten i kajaken utan kapell. Dessutom inser man vilka problem det blir med vatten i en kajak utan skott eller annat som begränsar inflöde och rörlighet hos vattnet.

Det gick sådär. Jag är van vid ”vingarna” i Buccaneeren och i denna kajak blir det ett annat sätt att hålla sig fast. Jag upptäckte dock att det gick alldeles utmärkt att nyttja ”sculling” (vrickning, paddeln sveps fram och tillbaka och vinklas så att varje svep ger lyftkraft) för att komma upp. Detta har jag inte lyckas med ifrån upp och ner läge med Buccaneeren men här gick det som smort. Min onda rygg gjorde dock att jag fastnade och inte fick upp min bakåtlutade kropp på akterdäcket. Detta lär dock funka bra när kroppen är lite piggare!

Sammanfattningsvis konstaterar jag att bygget verkar klart lovande. Jag ser verkligen fram emot att kunna öva rollar i kajaken.

föregående sidanästa sida

2 svar på ”Paddeldag 1”

 1. Ursäkta, jag har visst skrivit fel namn i min kommentar. Hur som helst så var denna site en upplevelse!!

  Svara
 2. Hej!

  Tack, å mina och framför allt Erik & Pias vägnar!

  Jag hoppas du hittar mycket roligt här på kajak.nu!

  OM du inte redan byggt något själv så kan jag rekommendera det. Om inte annat kan du börja med en grönlandspaddel. Se under Byggen längst upp på sidan!

  Mvh
  /SJ

  Svara

Lämna ett svar