Byggdag 63-68

Byggdag 63 -65, 2004-05-17, 18, 24
Jag har varit och shoppat mer färg och en massa rollar och sånt. Det är nu ingen tvekan om att den färg jag redan köpt kommer att gå åt och risken är väl att jag får börja även på nästa burk.

Eftersom det hela mest är samma sak om igen så sammanfattade jag de här tre dagarna. Jag gjorde en strykning av enbart skrovet per byggdag så slapp jag hålla på och vända på qajaqen.
Jag har funderat en del på hur jag skall täta hålen där väven sytts fast i sargkanten. I brist på bättre idéer så har jag tagit överskottsfärgen från målningsomgångarna oh med hjälp av en tandpetare så har jag tryckt i lite färg i vart och ett av hålen. Det borde ju göra någon form av nytta.

Sista strykningen jag gjorde efterdrog jag med pensel och det verkade bli klart bra så när jag tar däcket skall jag prova direkt med pensel.

Byggdag 66 -67, 2004-05-25, 26
Så var det dags att måla däcket. Nu har jag fått tillgång till granngaraget här hemma så jag har flyttat hem bygget.

Nu använde jag bara pensel och det blir klart bättre. Rollern ger säkert en bra täckning över ytan men penselmålningen verkar fylla ut bättre i väven.
Jag målade bara däcket två gånger men det ser faktiskt bättre ut än de tre gångerna på skrovet.

Småfixet denna gång bestod i att jag med tandpetaren la lite färg på insidan av sargkanten i en tanke att täta hålen inifrån…

Paddeldag 3, 2004-05-28
Okej, nu vad de 17 om det inte skulle vara tätt! Nu har jag ju snart mer färg än trä… 😉

Hem från jobbet, T.G.I.F, Thank God it\’s Friday! Jag kom ju inte riktigt iväg när jag tänkt mig men lite tidigare i alla fall. Regnet låg lite i luften -och lite på marken(!) men när det verkade som om det skulle hålla upp så drog jag och Camilla ner till ån.

Samma procedur som förra gången i ån: Först fick kajaken ligga i ett tag… Denna gång kunde jag inte se några vattenpärlor. Skönt! Så vi tog oss en tur mellan slussarna, Tannefors sluss samt Hackefors sluss.
Till en början kändes det riktigt ok att sitta direkt på duken med en rejäl F-string (= Furu string…) men efter vi hade varit och vänt i Tannefors började det bli lite tradigt. Tyvärr hade jag glömt min sittdyna men jag fick låna en bit liggunderlag av Camilla. Trots detta var jag rätt mör där bak när jag kom tillbaka. Jag skulle ha rundat ribborna vid rumpan mer! Men med sittdynan så kommer det säkerligen att funka fint.

Tyvärr inga bilder eftersom jag i all hast glömde kameran. Du får blunda och tänka dig hur det var…

Byggdag 68, 2004-05-30
Tydligen är det bra med mycket färg. Men det kan ju bli lite väl mycket också, så idag tog jag och snyggade till sargkanten. Med hjälp av mitt lilla stämjärn så skrapade jag bort färgen. Sedan fick sargen en extra omgång linolja.

föregående sidanästa sida

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Lämna ett svar