Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

SOF-bygge – Byggdag 61-62

Byggdag 61, 2004-05-10
Idag hade jag dubblat medarbetarstyrkan, förutom Camilla så fick jag även hjälp av farsan! Dags för målning!

Den uretanfärg Cunningham skriver om menar han på att man kan lägga på med en mjuk spackel men så här efteråt kan jag klart säga att det inte funkar med min typ av färg.

Min plan var att måla först skrov och sedan däck och att därefter upprepa denna process direkt ytterligare två gånger – enligt Cunninghams modell. Så vi riggade upp med hjälp av blomsterpinnar som mellanlägg på bockarna för minsta avtryck samt att vi maskade av sargen med papperstejp.

Sömmarna fick sig en extra dos färg med hjälp av pensel.

På min provbit målade jag med pensel och då la jag lite extra tjockt tredje lager färg. Så jag försökte avsluta med en tredje strykning på samma sätt. Det funkade inte bra, färgen är för rinnig. Camilla och farsan fick springa och efterpensla en himla massa.

Nåväl, vi fick på tre omgångar färg och la sedan in kajaken i garaget. För att inte skada målningen så balanserade vi kajaken upp och ner på en liten pall. Funkade fint!

Frågan är nu om kajaken behöver målas något mer – hur kommer den att se ut när den torkat?

PS. Jag var och kollade en sväng i morse och det ser bra ut. Dock tror jag att det blir än bättre om den får en eller två omgångar färg till – så får det bli!

Byggdag 62, 2004-05-13
Inte så mycket att skriva om egentligen… Jag var en sväng i garaget idag och målade ytterligare två lager på kajaken. Sista strykningen blev färgen klistrig och när jag rollade på färgen. Det verkar inte som det är någon hit att måla flera lager på en gång.

Nu är jag sugen på att provpaddla! Vi ska till Misterhult skärgård med Erik och Pia nu i helgen så vi får väl se när det kan bli av.

föregående sidanästa sida

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera