Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

SOF-bygge, byggdag 50-51

Byggdag 50, 2003-03-16
Tyvärr har jag inte hunnit få tag i material för sargkanten ännu. Min plan är att använda ask men det är inte helt lätt att få tag i. Så för dagens träkurs fick det lov att bli någon form av plan B.

På däcket skall jag ha fastsättningar enligt traditionell stil med parallella remmar som hålls ihop med glidande tvärslår. Genom att tvärslåarna förs åt sidan spänns remmarna och låser fast till exempel paddeln. Eftersom jag inte kommer att ha en vettig plats att sätta en däckskompass så fick jag idén att fälla in en liten kompass i ena tvärslån.

Jag nyttjade rester av ek från tillverkningen av masiken. Jag tror det kan bli rackarns snyggt med tanke på hur bra masiken blev när jag oljade in den. Tiden går fort när man har roligt så tyvärr hann jag inte klart med alla.

Kompassen är en liten minikompass från Suunto där jag kapat bort det jag inte ville ha.

Byggdag 51, 2003-03-21 Dagarna flyger fram. Eftersom jag varit bortrest samt roat mig med att packa ihop lägenheten därhemma (stambyte…) så har det inte hänt mycket på byggfronten. Men nåt måste ju bli gjort!

Efter att ha blött ner kajaken på testpaddlingen så reste sig träfibrerna. Därför passade jag på att finputsa kajaken samt olja in den igen.

Det är många skrymslen och vrår så tog det mig en timme att pensla på oljan. Sedan tog det ytterligare en dryg halvtimme att torka bort överskottet.

Jag vet inte hur det är med papper men linoljeindränkta trasor är ju kända för att fatta eld. Så jag brukar elda upp pappret.

Nu gäller det verkligen att få tag i ask och lämplig väv till att klä kajaken. Jag har fått lite prover från en firma i Finland. Det var fantastiska väver men eftersom de flesta var belagda så vet jag inte om de är helt lämpliga. Nåväl jakten går vidare…

föregående sidanästa sida

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera