Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Byggdag 33-34

Byggdag 33, 2004-01-25

3 timmar till ingen nytta!

Tyvärr är det väl så jag kan sammanfatta det hela. Jag tänkte byta ut ribba 2 eftersom den blev lite tunn och lite lång. Så glad i hågen gjorde jag i ordning två kandidater. Efter en hel del hyvlande och en lång väntan på koket var det dags. Det är rätt kallt ute nu så det blir lite kyligt i garaget:

Första ribban var mjuk och böjlig så jag hade gott hopp – men den sprack. Så hyst iväg med den och på nästa! Som du säkert anar så var ju resultatet med nummer två inte bättre.

Så vad jag åstadkom var att kapa bort knappt 5 mm i vardera änden på den ribba jag redan hade fixat. Total tid för det jobbet: En och en halv minut…

Byggdag 34, 2004-01-26 Nu var det alltså nog med ribbfixande (hoppas jag verkligen). Så nu var det att markera hål och knacka i plugg för alla ribborna. Jag pluggar med blomsterpinnar så då kändes det lämpligt att kapa till dem med en sekatör.

Pluggarna går utifrån och in genom ribban samt en bit in i gunwhales:en men inte igenom.
När jag väl pluggat alla ribborna så kunde jag inte låta bli att provsitta – den första egentliga provsittningen:

Detta kommer nog att funka fint. Jag var ju lite orolig för att sätta mig på kajaken, jag vill ju inte knäcka några ribbor. Men det funkade! Jag tror det blir väldigt bra. Det går att luta sig rejält bakåt men jag tror att jag kommer att slopa stoppningen bakom ryggen.

Nu börjar det ju likna något! Härnäst ska jag ta tag i bitarna som ska bilda för och akter och så ska köl och sidoribbor på plats. Det börjar allt dra ihop sig till att shoppa väv: Bomull eller nylon???

Många undrar hur tung kajaken kommer att bli… Jag tror inte det är nån fara eftersom jag fortfarande klarar att hålla ramen på ett finger – men det blev rätt skakigt i armen efter att jag tagit om bilden några gånger!

föregående sidanästa sida

Lämna ett svar