Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Balansbräda, balansstol m.m. – byggdag 1

Byggdag 1, 2003-09-15 Idag kom det hela igång! Om än en liten smygande start…

Jag var och köpte en ca 18x4x250 cm lång regel samt en mindre list, ca 1,5x3x200 cm. Syftet med dessa är att kunna mäta ut mina grundmått för min SOF-kajak.

Hemma i garaget fick jag hjälp av grannen Camilla. Vi började med att balansera den stora plankan på en liten bit av listen. När väl detta var i balans så satte jag mig ovanpå det hela och letade reda på balanspunkten igen.

Sedan markerade Camilla ut diverse mått. Vi markerade ut balanspunkt, var jag hade min bak och fötter samt var vissa däcksribbor skall vara; fotstöd, ribbor framför och bakom mina knän samt bakom min rygg.

När väl dessa mått var markerade på den grova plankan förde vi över dem till listen som blir minnesanteckning.

Måttlist

Då är jag alltså igång. Undrar om det verkligen blir något… 😉

Byggdag 1,5, 2003-09-16 Denna dag byggde jag inte något på själva kajaken. Dock hade jag ju den grova plankan från byggdag 1 över och enligt tips i Cunninghams bok så byggde jag en ”Balance stool” av den.

Detta är en slags vipplanka avsedd för barn (och vuxna) att sitta på och öva balans samt rörlighet i midjan inför kommande rollträning. Men vad tusan, lite träning lär ju inte skada om jag säger så…

Spontant skulle den kunna vara vingligare – men det är ju lätt fixat. Det som egentligen är lite knepigt är att den är något smal, eller min rumpa för bred. Hmmm, det är nog lättast att modifiera balansbrädan.

föregående sidanästa sida

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Lämna ett svar