4 port
Pajskal:
• 2 st kokta skalade potatisar, kalla
• 50 g margarin eller smör
• 1 dl vetemjöl
• 1 dl grahamsmjöl
Fyllning:
• 300 g broccoli
• 1/2 purjolök
• 50 g ädelost
smör eller olja till stekning
• 2 dl riven ost
Äggstanning:
• 2 st ägg
• 1 tsk fransk senap
• 2 dl mjölk
• salt och peppar
Sätt ugnen på 200°C. Riv eller mosa potatisen med en gaffel och blanda med resten av ingredienserna till pajskalet. Smörj en form och tryck ut degen. Förgrädda i 10 min.
Koka broccolin i buketter och lägg i pajskalet. Skär purjon i bitar och stek i smöret. Lägg sen i skalet. Smula över ädelosten. Blanda samman och häll i äggstanningen. Strö över riven ost.
Gratinera i 20-25 min eller tills äggstanningen stelnat och fått fin färg.
Servera gärna med en grönsallad.
Inte särskilt enkel och snabbarbetad, men väl värt jobbet. Supergott!
Pajskal utan potatis funkar oxå bra.
från: Tasteline.com