Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Blekingesväng med lite kurs och lite ödräll

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Go Tjärövik som jag lyckats missa tidigare
Go Tjärövik som jag lyckats missa tidigare
Kvällspromenad i Järnavik
Kvällspromenad i Järnavik

Lördag & söndag körde jag och Kenneth en kurs borta i krokarna av Järnavik i regi av Paddelkompaniet och Gula Huset. En go helg med en dag i/på Salsjön och en dag i skärgården kring Tjärö och Dragsö. Bodde gjorde vi på vandrarhemmet Gula Huset. Riktigt gött med superfint väder.

Efter kursslut på söndagseftermiddagen petade jag i lite prylar i kajaken och paddlade en runda, lite österut. Innanför Vångsö i den smala kanalen där jag inte paddlat tidigare sen ett stopp på Saltärna och ett på St Ekö innan jag landade på Dunsö för natten. Riktigt fin ö som jag aldrig bott på tidigare och knappt inte ens lagt märke till. Har varit alldeles för lite i Ronneby skärgård (oxå).Var skön paddling i svag medvind och fint kvällsljus. Alltid lite extra skönt att stanna kvar när skärgården så sakteliga töms på folk.

Måndagsmorgonen började jag såklart med dopp, riktigt skönt och så lite klipphäng och frukost på det innan jag rev tältet, tog ett övarv till fots och sen paddlade iväg. Paddlade ut till Gåsfeten, ännu en ö som jag ej varit ute vid tidigare. Riktigt fint ställe, där får det bli övernattning nångång framöver.

Sen in mot Ronneby, rundade Karön och så bort till Harö där jag tog långlunch i solen med lite badinslag. Sen vidare västerut i sakta mak. Landade så småningom på Björkeholmen precis söder om Tjärö. Upp med tältet på en rimlig platt häll. Efter lite mat blev det lite mörkare på himlen och började droppa så det passade perfekt med en rejäl lur medan skurarna sköljde tältet.

Finkväll efter det men tidig sovsäcksnedkrypning. Tisdagsmorgonen ägnades åt dopp, toksurfande och frukost i solen innan jag paddlade den långa vägen in till Järnavik.

Gött med lite utedräll.

Gåsfeten
Gåsfeten
Mellan Skiftesön och Skiftesholmen
Mellan Skiftesön och Skiftesholmen
Snirkling längs med Tjärö
Snirkling längs med Tjärö
Vasspaddling
Vasspaddling
Dunsökväll
Dunsökväll
Solig morgon på Björkeholmen
Solig morgon på Björkeholmen

 

Lämna ett svar