Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Blekinge östra, maj

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Blekinge Östra skärgård med Helsingborgskanotisterna 23-25 maj: Jag, Pia och Magnus sammanstrålade på Gissleviks camping vid lunchtid på fredagen. Det spöregnade och hade så gjort hela vägen från västra skåne. Den planerade utomhuslunchen på stranden blev istället en pizza i Jämjö 😉

När lunchen var avklarad bestämde vi oss för att packa och sticka iväg trots det trista vädret, när vi var tillbaka i Gisslevik och började packa slutade det faktiskt att regna 😉 Men den sydliga vinden på dryga 10 sekundmeter höll sig kvar. Paddlingen ut till Öppenskär var rätt så besvärlig i motvinden, men fram kom vi och fick upp två kåtor och ett tält innan vi bänkade oss i den stora klubbkåtan (vilket bra köp!) för mat, dryck och umgänge.

Framåt 21-tiden dök Christian, Lena och Gertrud upp och då var hela truppen samlad. Efter mer god mat, dryck och allmänt tjat kröp vi in i våra tält och somnade sött.

När vi kom upp på lördagen låg dimman tät över skärgården. Efter frukost och lägerrivning gav vi oss ut i dimman mot Vieskär och Ungskär. Lunchen intogs i strålande solsken på Lungskär varefter vi styrde mot Torhamnaskär för att sedan landa för natten på norra spetsen av Hästholmen. Hästholmen var fin, men militärskydd en bit upp. Jag och Magnus övade lite rollar, det badades, slappades och måddes allmänt gott i största allmänhet. När vi skulle börja med matlagningen kom det några stänk, men det gick snabbt över och solskenet återkom. Lena lyckades tigga till sig fem Horngäddor av några fiskare i närheten av lägret!!

Efter god mat och dryck var det inte alls svårt att somna framåt nattkröken, vi vaknade på söndagen till ett riktigt kanonväder med strålande solsken och svag vind.

Vi paddlade en bit söderut till de yttersta öarna, rundade sen Maltkvarn och stannade för lunch bland fåren på Järkö.

På vägen tillbaka till Gisslevik hade vi motvind men det var ganska rimliga vindar så det var bara skönt.

En mycket trevlig helg, med bra väder och, som vanligt, i trevligt sällskap!

Med på turen var jag (Erik), Pia, Magnus H, Lena, Gertrud och Christian.

En riktigt go runda i Blekinge Östra skärgård.

Lämna ett svar