Meny

Blekinge Östra, Flakskär och Öppenskär

Gisslevik
Gisslevik
Bra med tydliga skyltar i skärgårn
Bra med tydliga skyltar i skärgårn

Förra helgen blev det en liten sväng borta i Blekinge Östra. Hade inte varit därborta på jättelänge så det var verkligen på tiden. Startade i Gisslevik vid lunchtid på lördagen i strålande solsken. Paddlade rakt ut till Öppenskärs ostspets och tog långlunch och bad där. Supergött. Sen bortåt Torhamnaskär och lite snirklande kring öarna där, spanade på småskären sydost om Flakskär innan vi landade på Flakskärs västsida. Fina hällar och fin vy med bra horisontspan. Skön kväll med bad, mat och lite promenader.

Flakskärskväll
Flakskärskväll
Gott om minisniglar här och där
Gott om minisniglar här och där

Söndagsmorgonen var fin, efter frukost blev det lite öpromenad, tomt vid stugorna och överlag på ön. Vi hängde kvar ett tag och tog lunch innan vi kom i kajakerna, paddlade västerut för att runda Sturkö, fika på Torraskär (den funkar fint för övernattning när det är utom fågelskyddstid) och sen vidare runt. Fin runda. Snabbstopp på Gullö och sen faktiskt lite roliga små medvågor bort mot Hästholmens norra spets. Landade lagom till det började regna på Öppenskärs nordostsida i lä för sydvindarna. Upp med tältet, snabbdopp och sen mat i regnkläderna, tur man använder de ibland så de inte får torrsprickor. Sen in i tältet för läsning och toksurf innan vi återigen somnade sött.

Mot glittret
Mot glittret
Torraskär
Torraskär

Måndagsmorgonen var superfin, helt platt vatten och rejäl sollampa. Blev en go förmiddag med bad och klippslöande och lite promenad runt ön. Öppenskär är ju gammal militär lekplats så det finns allt möjligt konstigt.

Morgon på Öppenskär
Morgon på Öppenskär
Lite senare morgon
Lite senare morgon

Så småningom kom vi iväg och paddlade ända bort till Långören, kortpromenad där och besök uppe i Lotstornet, fint som tusan. Lunch på solvarma klippor innan vi paddlade direkt in till Gisslevik igen.

Lotshuset på Långören
Lotshuset på Långören

Finfin runda. Får allt bli Blekinge östra lite oftare. Men så är det ju med så många ställen 😉

Hade med vårt Exped Venus II UL, det var ett tag sen. Tänkte sälja det, men får ju använda det lite så länge vi har kvar det!

Klipplunch och klippsurf
Klipplunch och klippsurf
Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera