Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Blekinge & Listerby

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Det dröjde bara 2 veckor sen blev det Blekinge igen för min del.
Pia skulle iväg på annat så jag stack själv. Sjösatte i Nytäppet på fredagen vid lunchtid, paddlade österut i solsken och svaga vindar. Tog lunch med dopp på St. Färjan och fortsatte vidare. Landade på Ljungskär i Listerby skärgård frampå sena eftermiddan efter cirka 30km. Tog ett dopp, en GD och slog upp tältet. Fick en mycket fin kväll med grann solnedgång.

På lördagen tog jag en sväng runt Slädö och gick sen iland på Arpös norrsida, tänkte mig en promenad på ön med hopp om att hitta lite fina höstfärger och i övrigt njuta av den fina ön med sina stora ekar. Skickade SMS till Ulf; MKK hade tur i krokarna och jag tänkte sammanstråla med dem under dagen. Blev en kanonfin promenad och en fika innan jag satte mig i kajaken igen.
När jag drog på sparkdräkten gick en av handledsmuddarna sönder, trist…

Jaja, paddlade söder om Almö och sen längs dess ostsida och träffade på de lunchande MKK:arna (14st) ungefär mittför Tummaholmen. De hade startat vid Bökenäs camping tidigare på dagen. Tillsammans paddlade vi sen tillbaka runt Almös sydspets, ner mellan Vagnö och Almö, upp mellan Vagnö och slädö för att stanna för natten på Slädö. Det blåste en del under dagen, men vi paddlade mest i lä.

Kvällen på Slädö var mycket trevlig och det diskuterades nog det mesta, vet inte om det löstes några världsproblem, men nästan i alla fall.

På söndagens förmiddag gav vi oss iväg igen, malmöiterna skulle snirkla vidare i Listerby skärgård och jag skulle tillbaka till Nytäppet. Lördagens vind hade lagt sig och nu var det nästan vindstilla. Jag paddlade bort mot Lindö och där såg det lite stökigt ut, och mycket riktigt när jag kom utanför udden var det ganska rejäla vågor och kanske lite mer än jag tänkt mig, fast det såg ut att lugna sig en bit bort.
Det blev nån kilometer med rätt stökig sjö och stora vågor trots att jag gick ganska långt ut, sen lugnade ner sig bort mot , annars var det just Gö-udden som jag trodde skulle vara mest besvärlig… Sjön la sig mer och mer ju längre västerut jag kom, tog snabblunch på V Rödskärvet, träffade en kille i motorbåt innanför Saltärna som jag pratade lite med, han paddlade oxå och kände till hemsidan, Kul!

När jag passerade Allböle låg havet spegelblankt och det var varmt och gött, väl framme vid Nytäppet tog jag ett dopp och en fika innan jag gav mig hemåt igen. En trevlig tur och kul att träffa på MKK’arna; de flesta hade jag träffat tidigare, men en del nya ansikten var det allt. Skapligt paddlat också trots att det hanns med en del socialisering i mitten 🙂

Lämna ett svar