Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Blekinge med jordgubben

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Ljungskär

Det blev Blekinge denna helgen oxå, vädret såg ut att bli bäst där… Denna helgen slapp jag åka själv; Pia hängde med och vi tog jordgubben (Triton K2).

Först tänkte vi sjösätta i Torhamn och paddla västerut; det skulle ju blåsa ostligt. Men när vi passerat Karlshamn tyckte vi det räckte med bilkörning; bättre att paddla österut. Vi sjösatte vid badstranden vid Nytäppet. Eftersom även denna fredag var lite seg i starten kom vi inte i kajakerna förrän vid 15-snåret.

Björn
Björn

Tog oss så sakteliga österut, vid Gö gick vi iland och käkade innan sista biten. På Ljungskär satt Björn och väntade. Blev en trevlig kväll på Ljungskärs västsida.
Jag började på boken Flickan som lekte med elden när jag kröp in i tältet, kanske dumt gjort, lätt att fastna 😉 den jag påbörjade förra helgen; Män som hatar kvinnor tog slut tidigt i veckan.

Vaknade till fint väder, några sidor i boken sen frukost, några sidor till, och så kom vi iväg vid 10. Mellan Vagnö och Jordö, bort runt Almö och så stannade vi för fika på Tromtö. Björn tog sig sen vidare österut och vi satt kvar ett litet tag. Paddlade sen söderut runt Hasslö, kom en kort skur, lååånglunch på Asla och sen västerut igen.

Funderade på att ligga på Gåsfeten, men när vi rundade Gö kom det en del mörka mullrande moln så vi höll oss lite längre in (ville inte paddla ut och sen vända om det inte gick att bo där), spanade efter bra plats, men hittade inget direkt så vi fortsatte. Landade på Mjöö strax sydväst om Allböle lagom till det började regna, gott om mygg var det oxå och vi var slitna så det blev snabbmiddag i tältet.

Bara några sidor till...
Bara några sidor till…

Somnade sött till lätt regn, vaknade (för övrigt årets 44:e utenatt) av att det regnade aningen mer, men det hade varit mest uppehåll under natten. Så småningom lättade det men vi låg länge och läste och sen frukost och fler sidor i boken tills den tog slut. Vi kom iväg på promenad runt ön till sist… Var rätt grönt och algigt på norrsidan av ön. Och sen iväg strax efter 12. Tog oss ut och rundade Tärnö, där var det gott om alger på utsidan, inte alls mysigt. På insidan var det bättre, vi lunchade vid fyren Tärnö östra på nordostspetsen. Pia lagade Räkpanna; jättegott! Badade lite och hade det bra, det var kvalmigt varmt. Sen tog vi oss raka vägen in till Nytäppet igen. Var stora vattenpölar och såg ut som om det hade regnet riktigt ordentligt och när vi sen kom hem till de djupa nordvästskånska skogarna såg man att det hade regnat rikligt här med. Skönt att vi klarade oss undan med mest duggregn och endast nån enstaka skur.

Blev en kanonhelg. Kul att träffa Björn en sväng. Och det blev en del paddlat och nästan 700 sidor läst oxå!! Jag fastnade direkt i båda böckerna, rekommenderar dem gärna!

(29+49+17km)
IMG_6425

13 svar på ”Blekinge med jordgubben”

 1. Jag gillar Astralen bra, tror modellen heter Tempest 200. Den är luftig, liten och skön och man kan ha den lite halvknäppt som jag har på bilden om det är varmt. Skulle vilja haft lite mindre bakstycke för mer luft och rörlighet.
  Har inte använt den mer än kanske 20-talet dagar men det känns bra och kvaliten verkar ok.
  Pia tyckte dock den var klart klumpigare än hennes Chuckle.

  Jag är lite sugen på Astrals allra minsta väst, hoppas kunna få shoppa en sådan. Denna har vi än så länge bara lånat.

 2. Tempo 200?

  Jag gillar min rätt bra faktiskt. Säljs numera på Escape.

  Erik, vad heter den minsta?
  // Patric

 3. Jo, man kan bli lite väl asocial av Stieg Larsson…
  Den tredje, Luftslottet som sprängres, gick åt på semestern, på två dagar… (eller dygn kanske man skall säga)

  /Rob

 4. Tur att ni återkommer till västkusten snart annars kanske ni blir allergiska mot saltvatten!
  Så du har också drabbats av Stieg Larsson! När vi var utanför Hamburgsund (se hemsidan!)ett gäng hade vi fullt upp med att inte prata bredvid mun. Några av oss hade precis avslutat del 3, någon precis börjat på del 1, någon var mitt i del 2…
  Har du sett att vi gjort ett ryck framför datorn när värmen blev för tuff;)
  Ha det!

 5. Jodå, vi återkommer till västkusten, bara hoppas det blir lite svalare så att det minskar trängseln däruppe…

  Kul med nya bilder, men lite större kanske?

  😀

  Och jag får nog skaffa del 3 oxå.

 6. Hihi, det verkar som om ”alla” läser Stieg Larsson. Det är Eriks fel att jag började läsa trilogin, han trodde han lånade en bok till mig, som skulle räcka länge. Så fel han hade! Läste alla 3 så fort det gick och smittade de flesta på jobbet oxå 😀
  Nu är det mitt fel att Erik är asocial, då han fick del 1 & 2 av mig… Tror knappt han klarar av att hålla sig tills 3:an kommer som pocket! ;D

 7. Hej
  Har jobbat i Ljusdal i sommar och då har det blivit mycket bilkörning ,har hört alla tre böckerna som talbok och drabbats ” suttit utanför mackar och fik och ska bara höra lite till sjukan” .Slutar jobba i morgon ska gå Jämtlands triangeln onsdag till lördag,vi ses på Stocken kanske jag och Cristian har pratat om att åka dit.

 8. Näe, helt rätt, jag kunde inte hålla mig, jag beställde Luftslottet som sprängdes härom dan, paketet kom idag, har kommit till sidan 76 än så länge.

  När jag ändå beställde passade jag på att ta några andra böcker som låg i önskelistan:

  Kokbok för friluftskockar

  Svinalängorna

  Camp Cooking – the black feather guide

  Mannen som dog som en lax

  I trygghetsnarkomanernas land

  The Long Tail

  Och Mor: klart du får låna den. Men den är tjock som attan så det kanske dröjer… Fast om det regnar på fredag så kanske till helgen… Hälsa far!

Kommentarer är stängda.