Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Blekinge östra med Magnus

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Fre-sön i blekinges östra delar. Varmt som attan och en stor gul cirkel på himlen mest hela tiden, och knappt nån blåst. Kanonfint! Eftersom man fick bada var och varannan minut för att inte smälta bort ser man nog ut som ett russin nu 😉

Och så är det bara en vecka kvar till Stockenträffen, kul!

Jag körde till Gissleviks camping borta i Blekingeöstra och la i vid lunchtid på fredagen. Paddlade västerut på norrsidan av Sturkö och Tjurkö i strålande solsken och riktig högsommarvärme, lunchade på Tjurkös västsida och fortsatte västerut norr om Aspö och Hasslö och landade för natten på Ljungskär (ny favoritö) i utkanten av Listerby skärgård.

Framåt kvällningen kom månen upp och den var verkligen full. Framåt 22-snåret kom Magnus utpaddlandes, han hade sjösatt inne vid Kuggeboda, blev några SM och lite tjötande innan vi kröp in i tälten.

På lördagen var vädret fortfarande kanon; varmt och stilla, vi paddlade söder om Hasslö, tog en bensträckare på Finnaskär, fortsatte österut söder om Aspö och Tjurkö. Stannade för lunch på Kullskär, man hann knappt komma upp efter doppen förrän man fick hoppa i igen för att svalka sig 😉 Fortsatte söder om Sturkö, tänkte oss Flakskär som nattläger, men där var fullt med båtar så vi snirklade omkring lite och bestämde oss istället för läger på Torhamnaskärs södra del. Blev en kanonfin kväll, dock lite mycket mygg ett tag, men de somnade innan oss.

Söndagen paddlade vi mot Utlängans sydspets, gick iland och kollade lite där och spanade ut mot Utklippan. På Utlängans sydspets är klart bra lägerplats om man vill ligga nära för överfarten till Utklippan nångång. Vi paddlade öster om Utlängan, Ungskär och stannade för lunch på vieskärs nordspets, blev lååång lunch med mååånga dopp. När vi väl kom i kajakerna igen stannade vi efter bara 1,5km på Öppenskär för mer bad, ville inte paddla in till land när det var så gött. Till slut fick vi ge efter och paddlade in till Gisslevik och körde hemåt igen.
En kanonhelg.