Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Helgen, fre-sön, har tillbringats borta i Blekinge.

blomma
Det var lite regnigt och grått i fredags, så jag satt länge vid datorn och det blev mycket kaffe och surfande innan jag kom iväg. Ett snabbt möte med Kenneth i Karlshamn för att lämna lite Ålandssjökort som vi lånat.

Sjösatte vid 15-snåret ute vid Kuggeboda badplats i Listerby skärgård. Paddlade bort mot Karlskrona, tänkte först paddla genom stan, men det blev utanför och det var rätt skönt; lät som ett himla liv inåt centrum och rätt mycket båtar utanför.

akto

Fortsatte österut, passerade linfärjan mellan fastlandet och Ytterön/Hästholmen, landade på Tobisaflöten i Torhamn skärgård (mellan Långören och Öppenskär) nästan längst österut i Blekinge. Jag hade medvind mest hela tiden, men väl framme dog vinden helt ett tag. Jag gillar verkligen Tobisaflöten, en liten ö, inget skydd, låg, inte mycket växtlighet, men mysig! Rekommenderas! Men man ska inte vara för många. (vi var där en gång förra året).
Hungrig som attan så det blev snabb matlagning och sen började det blåsa, vände tältet så jag kunde sitta i lä. Och oj vad snabbt det blev mörkt… var det så länge sen jag var ute?

Vaknade till en kanonfin morgon. Blev kaffe, dopp, frukost, dopp, kaffe sen bokläsning och slappande. Boken verkar kanonbra ”Män som hatar kvinnor”. När jag tittade upp över bokkanten kom ett gäng kajaker en bit ut; en lååång linje. Måste vara MKK, och va tidiga de är. Men vid en titt på klockan så var den ju närmare 11.30… Jag började packa ihop så smått, drog mig bort mot Långören. och där fanns ett lass kajaker och kajakister. Jag gick oxå iland och snackade lite, tog en glass och spanade utkiken från gamla lotstornet. Jag sa att jag tyckte det var mycket båtar ute; MKK tyckte tvärtom. De hade sin Stockholmspaddling i färskt minne, och jag vår Ålandspaddling

Utsikten uppifrån Lotsutkiken på Långören
Lotshuset på Långören

MKK delade upp sig i två grupper; en raktframfortfram-grupp och en snirkelgrupp. Jag fortsatte i min egen snirklalångsamttakt ut mot Utlängan. Gick iland på sydspetsen vid fyren. Jag gillar denna sydliga udde, fyren med tillhörande hus ligger mysigt i talldungen och hela udden ligger lite ”off” från resten av ön. Och så har man vy med fri horisont både österut och söderut. Blev långlunch bland sanddynerna.

Vidare mot Inlängan, gick på dess ostsida och sen över till Äspeskär, gick iland och rekade tältmöjligheter, såg helt ok ut på nordostspetsen. Funderade ett tag på att paddla in och våldgästa MKK, men de låg en bit in och jag ville helst ha lite utsikt. Stannade istället på Flakskärs västra spets; Flakskär är oxå en höjdare, men jag hittade inga bra ställen, i alla fall inte för kombinationen tunt/kort liggunderlag och föga självstagande Hilleberg Akto… Fortsatte över till Bökeskär söder om Maltkvarn, där var fint, men jag ville kika på småskären precis söder om Sturkö, där fanns en del hällar men inget som passade då. Paddlade tillbaka till Bökeskär, blev en fin kväll. 21.15 dog vinden helt och myggen kom farande med en gång.

vy

Vaknade till ännu en fin morgon, drog iväg västerut, tog ett bad och fikastopp ganska snart på Torraskär. Blev några sidor i boken oxå. Vidare söder om de stora öarna, upp mellan Aspö och Hasslö. På Arpökalven och Ljungskär var det drösvis med folk. Jag gick iland på Eneholmens ostsida, där var det tomt och skönt. Blev en långlunch igen, med bad, kaffe och en hel del boksidor innan jag kom iväg för den sista kilometern in till Kuggeboda.

En kanonfin helg med riktigt skönt sommarväder! Gött! (33+25+24km)

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

6 svar på ”Blekinge”

 1. Har surfat runt lite på dina sidor och fått ännu mer inspiration och lust för paddlandet. Jag är nybliven amatör men helt klart redan ”biten”!
  Tack för alla fina bilder!

  Svara
 2. Såg att vi padlade nästan exakt samma sträcka – jag bara ett dygn senare!! 🙂
  Var runt Utlängan, upp på Bökeskär, sydspetsen, och fikade men det var så fin kväll så jag körde vidare västerut. Sen på måndagen var jag förbi Eneholmen också. Såg fint ut att tälta om det blåser västligt.
  Nåt som verkar trevligt var de små skären precis söder om Flaggskär. Det innersta var lite kuperat med fina klippor och några träd & buskar. Tyvärr låg det båtar där när jag passerade.
  / Ulf

  Svara
 3. Tar tacksamt emot länkar. Har lagt in Verkö Kajak.

  Men infon om Boende på Flakskär kommer jag inte åt. Det är intressant, var upp på Ulfs blog härom dan.

  Svara
 4. Här kan man boka stugorna på Flakskär.

  Tack för en fin reseberättelse, känner igen det där med myggorna på Bökeskär *ler*

  Svara

Lämna ett svar