Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Stockenträffen 2009

klippor
klipppaddling

Vi anlände Stocken i spöregn, blev lite tjöt i regnkläder, snabbt upp med tältet på ett ställe som inte skulle bli översvämmat, snabbt i med mat och sen tog jag & pia en liten paddeltur. Mest uppehåll medan vi tog oss ut till Hermanö huvud och sen över mot Vallerö. Aningen stökigt precis vid Hermanö, men inte farligt. Vågorna i Vallerösundet var hyfsat stora och mjuka. Hälsade på Jesper som flyttade tältet mellan vattenpölarna på Vallerö innan vi fick en skön medvindspaddling tillbaka. Campingen började fyllas på och det var många att snacka med. Kul.

Pia
Pia
Erik på väg mot Hermanö och Vallerö i human vind
Erik på väg mot Hermanö och Vallerö i human vind
Kajakparkeringen var ganska välfylld trots väderprognos
Kajakparkeringen var välfylld trots en illavarslande väderprognos

Framåt kvällningen drog vi oss bort mot Tofta gård för lite bildvisning och umgänge. Jens visade bilder från paddling i Polen, alltid kul att se bilder från nya paddelställen. En ganska tidig kväll i sovsäcken. Sov sött med öronproppar.

Lördagens förmiddag var det mest uppehåll, blev frukost med några göteborgare innan vi till slut kom iväg bland de sista från campingen 😉 Jag, Pia, Aase och så Leif från Åland stretade ut mot Hermanö i motvinden. Det var segt.

Pia på väg i seg vind mot Hermanö
Pia på väg i seg vind mot Hermanö
Leif och Erik oxå på väg i motvinden
Leif och Erik oxå på väg i motvinden
Lä- och solfika
Lä- och solfika
Danska fikapaddlare; Steen, Martin och Per
Danska fikapaddlare; Steen, Martin och Per

Desto godare med fika i lä, och kul att spana på skummet, var nog det största jag sett precis vid Hermanöhuvud. Vattennivån var hög och stranden vid champagneviken var nästintill obefintlig. Några stack ut och lekte i skummet, men jag tyckte det var i största och stökigaste laget. Efter mer fika drog vi oss bort mot Vallerö, där var det lite mer ordning på vågorna och inte så mycket sten och skum så det blev lite lekt där. Jag blev trött snabbt och drog mig inåt med lagom stora vågor i ryggen. Tyvärr inte så bra bilder från vattnet, dels massa stänk på flertalet bilder och dels lite väl mycket sjö för att det skulle bli nåt fotograferat. Saknade systemkameran när jag stod på land på Hermanö så det får nog bli en sån till våren. Är ju vid såna här tillfällen och Klitmøller jag saknar ett rejält tele och en snabb kamera.

Många som tittar på, och ganska många i vattnet oxå
Många som tittar på, och ganska många i vattnet oxå
foto
tre kajaker i skummet
Johan L, med Måseskär i bakgrunden
Johan L, med Måseskär i bakgrunden
vattendroppar i vägen...
vattendroppar i vägen…

Lite span på Aterras surfkajaker blev det innan det helt plötsligt var dags att dra sig bort till Tofta gård för mat och bildvisning. Blev god mat och trevligt tjat innan Carl-Johan Rydh drog igång en väldigt bra bildvisning från en paddling i Alaska, väldigt fina bilder med mycket valar, björnar och fin natur.

Middag på Toftagård, kan rekommenderas
Middag på Toftagård, kan rekommenderas
Piff och puff, Bill och bull... Glada nöjda i alla fall på väg hem genom natten i nya finfärgade tröjor ;-)
Piff och puff, Bill och bull… Glada nöjda i alla fall på väg hem genom natten i nya finfärgade tröjor 😉

Söndagsförmiddagen var lite halvregnig så det var ut och sen in i tältet igen, vi kom inte iväg förrän sent, tänkte oss bara en kortis, kanske ut till Hermanö (det är ju alltid kul att se och känna på lite vågor). Men jag fick ganska snabbt känningar i en axel så det blev en kortkortis innan vi vände. Ett par timmars tjöt på campingen innan vi drog oss hemåt, med ett snabbt stopp med fika hos Mats & Katarina innan vi lämnade Orust för denna gången.

Pia i regn
Pia i regn

Leif från Åland hade med en paddel från Double Dutch för oss att prova och den kändes så pass bra att det blev ett köp av en sådan som hette Breeze. Riktigt lätt och skön paddel. Vi har även använt en Robson Zephyr en del sen tidig sommar, en väldigt lätt och behaglig paddel det med, men tyvärr har vi haft problem med delningen/låsningen så vi har fått köra med silvertejp… Får hoppas de får rätt på den för det är en klart kool låsning som inte syns utan är helt inne i skaftet. Och Pia är riktigt förtjust i den. Jag paddlade för övrigt Point 65 Whisky 16 i helgen, den känns väldigt trygg, stabil när det skummar och yr och så är den extremt lättmanövrerad.

En trevlig helg på Stockenträffen, kanske lite onödigt mycket vind och så var det synd att vi inte fick se några valar… 😉 Lite mindre folk än förra året berodde säkerligen på mer vind och mer regn. Förutom Aterra och Orust Kajak fanns Kayakevent på plats med bland annat Tideracekajaker. Länkar till andra som skrivit/kanske kommer att skriva om träffen finns här.

6 svar på ”Stockenträffen 2009”

  1. Gröngröna Vera passar inte för så många andra än mig och vi hade en liten tanke på att vi skulle byta kajaker med varandra. Nu blev det inte så men möjligheten fanns i alla fall 🙂

    Svara

Lämna ett svar