Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Påskpaddling 2009

Tungt lastad nyuppackad Skim Differ

Efter några dagars velande om vi skulle/kunde åka iväg, ansåg vi oss tillräckligt friska för att klara en helg i blekinge. Frisk luft, glada vänner och sova i tält. Det måste bara bli bra!

En seg start gjorde att vi kom lite efter de andra. Christian och Magnus satte upp tälten på Ö Bokö redan tidigt på förmiddagen. Aase och Johan fikade när vi anlände och strax efteråt kom Maggan, Henrik och Mona insladdandes på planen. Maggan hann inte ens hälsa innan hon slet upp dörren till Kajaksyds kajakförvaring och drog ut den efterlängtade Skim Differ hon hade bokat redan på Stockenträffen… Tala om att det var en lycklig tjej som packade och packade om, tog bort några grejor och packade om igen. 😉
När vi alla var klara paddlade vi en liten runda på spegelblankt hav och värmande solsken. Inte gick det fort, inte var det långt men oj så skönt!

Tälten kom upp, maten plockades fram och det hittades en oöppnad engångsgrill i soporna som fick bli kvällens lägereld. Korvgrillning och skratt avrundar den avsvalnande kvällen. Precis när vi kryper in i tälten kryper den gyllene månen upp över horisonten… Zzzzz

blomstrar

Klippa

Påskafton, ligger och drar mig lite. Läser några rader i min bok, medan solen börjar värma upp tältet. Erik har gått en runda, och jag hör honom prata utanför. Rösten som svarar kan jag inte placera hos någon av de andra från kvällen innan. Nyfiken som jag är tittar jag ut och ser Mårten sitta fullt påklädd i torrdräkt och vänta på att vi sömntutor ska komma upp o paddla.
Frukosten intas i lä då det börjat blåsa lite. Vi har ingen större brådska utan äter både en och två frukostar, medan vi väntar in ytterligare 2 personer. Så småningom dyker både Björn och Mikael upp.

I gemensam trupp paddlar vi söderut mot Tärnö, vinden har byggt upp lite vågor och efter att vi har paddlat utsida Harö, bestämmer jag mig för att inte ta ut mig utan hålla mig på insidan och fika lite mer istället. Vi var fem stycken som tyckte att det var en bra idé, medan de andra paddlade runt Tärnö, dåsade vi i solskenet. Åh vad skönt, detta är verkligen bästa tiden på året.
På utsidan var det lite guppigt och mitt i en diskussion om bogsersystem gick plötsligt en kajak runt. Perfekt! Nu blev det kamraträddning i skarpt läge! Alltid lika bra att testa utan att vara beredd.

Vi skulle behöva fler som gick runt oförhappandes, kan vi inte säga det att år 2009 har alla ett uppdrag. Gå runt några gånger så dina kompisar kan träna på att hjälpa till, gärna i vågor eller på utsatta ställen, självklart inte så att det blir farligt.

På väg in i hamnen

Lunch, fika och promenad på Tärnö, påsk-09

Så småningom kommer resten av gänget till hamnen på norrsidan av Tärnö. Efter lite fika var vi några som tog en promenad, medan några andra stannade kvar och passade kajakerna, som de sa… Björn och Mårten paddlade hem, medan Christian och Magnus drog sig tillbaka till tältplatsen.

Dit vi oxå anlände någon timme senare. De godisfyllda påskäggen ställdes fram och ganska snart påbörjades matlagning som denna kväll, påskafton till ära, blev påskbuffé. Och vilken buffé sen! Allt från lax (rökt, gravad och insnurrad i tunnbröd), sill, ägg i drivor, hembakt bröd, rösti, ansjovisrulle, grönsaker och diverse röror. Och till efterrätt fanns det marängtårta och kladdkaka. Lite bubbelvin fick vi oxå i oss, till påskens och framförallt Maggans nya kajaks ära.
Ojojoj, vad gott och ajajaj, vad mätta vi blev. Vi somnade sött innan månen kom upp…

godis

Buffébestyr

Påskbuffe på östra Bokö

Söndag morgon var mulen, men det hindrade inte att vi kom iväg ganska snart mot Tärnö. Någon vind fanns inte att tala om och rundningen av Allböle var lekande lätt, tyvärr 😀
Fika på södra delen av Tjärö, innan en fin promenad för att kolla läget på ön. Det är nya ägare av ön och vandrarhemmet och det håller på att renoveras en massa. Dessutom letade vi upp geogömman Tjärö. Kul! 🙂

Under fikat rullade det in en tät och kall dimma, som försvann lagom till vi sjösatte igen. En runda runt Tjärö innan vi drog oss tillbaka mot tälten igen. Nu lämnade Christian och Magnus oss för att köra tillbaka mot Helsingborg, medan vi drack glögg, åt kladdkakor och eldade upp all ved vi hittat. Lite djupare diskussioner avrundade den fina kvällen.

Allböle

sundspaddling

tjärostrand

Mikael och CC slappar

tjäropromenad

dimma

clapotis och tjäroklippa

Aase

kvällseld

Måndag blev en slö dag. Solen sken återigen från klarblå himmel och vi tog det väldigt lugnt. Bestämde oss för att paddla direkt in till bilen hyfsat tidigt för att komma hem i lite lagom tid. Vi körde inom Mårten och Linda för att återlämna den vattentäta kameran vi lånat, då vi lyckades göra oss av med de andra innan vi hunnit skaffa nya… 😉 Tack för det!

På vägen genom skåne mot Knäckebrödhult, lyckades vi även träffa kompisar från hemtrakterna som firat påsk i sin stuga norr om Immeln. Himla trevligt!

Denna påsk var lyckad på alla vis, god mat, oerhört grant väder, äntligen sova i tält och grymme trevligt folk!

Blommande backsippa

– Pia

Lämna ett svar