Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Valö, 3-4 mars 2007

Lite väl långt mellan turerna nu… men när de väl blir av är det superskönt att komma ut.

Jag & Pia anlände GKF sist av alla men resten var inte färdiga så det var lugnt ändå. Strax innan sjösättning kom solen! När vi var i gbg för ganska exakt ett år sedan var det riktig vinter med snö och 10 minusgrader nu var det vår i luften.
Vi var åtta stycken; Johan, Lotta och Aase från GKF, Torbjörn från Trollhättan och så fyra skåningar; Jag & Pia från de djupa skogarna i nordväst och Magnus & Malin från hbg.
Vi tog vägen ut mellan Asperö och Köpstadsö, utanför Styrsö och sen ner mot Rävholmen för fika. På Rävholmen fanns det minsann redan kajakister på plats (trångt i skärgården); Karin, Rayne, Carl och Anders var ute på en dagstur.
Rayne som är fotonörd fotograferade oss så vi nästan bleknade…

 

Pia på väg iland på Rävholmen. Foto: Rayne Månsson
Pia på väg iland på Rävholmen. Foto: Rayne Månsson

Efter en fika, som inte innehöll nån sol(!), drog vi vidare. Trots att det var hyfsat varmt är det svalt att dra på de blöta neoprenhandskarna och dröjer ett tag innan fingrarna är med i leken igen.
Vi tog raka spåret mot Valö, mellan Vrångö och Kungsö. Väl framme vid Valö fanns det redan kajaker på plats?!
Det var Johan och Sara från escapeligan.

Efter urpackning av kajaker och inpackning i stugor gick vi en promenad till andra sidan, riktigt fint i de sneda ljuset.

Tillbaka knödde vi in oss i Lillstugan för att dricka lite av Aases hemgjorda glögg och till det passade minsann kladdmuffins a la Pia. Matlagning blev det i fyrhuset och det blev det numera välkända Valösoppan med bas av Keldas soppor och sen massa gott däri; grönsaker, fisk, räkor m.m.

Det blev en jättetrevlig kväll med god mat, tjöt och trevligt umgänge. Vi somnade sött så småningom. Det var kanske lite overkill att ta med vintersäcken, men det gick bra att sova ändå.

Jag & Pia var först upp och tog ett varv runt ön innan de andra hade hittat dragkedjorna till säckarna. Mysigt med morgonpromenad, vi besteg Valös högsta topp, säkert 15m över havet och tog den obligatoriska toppbilden 😉
Så småningom blev det frukost, eftersom det var lite svalt inne i fyrhuset tog vi frukosten utanför, jätteskönt!

Framåt 11-snåret började vi få alla saker på plats i kajakerna och då kom Jacob utpaddlande, han hade startat från Önnered på morgonkvisten. I solsken och medvind tog vi oss norrut. Sara, Johan och Jacob vek inåt mot Önnered, vi andra tog fika på Långholmen (den yttre) i strålande solsken. När vi fikat ett tag kom dimman inrullande och helt plöstligt såg vi inte ön mittöver.

Vi tog oss inåt GKF igen, sista biten lättade dimman och det var gött i solen.

Tack för ännu en kanonfin tur!