Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Stockenträffen 2007

Jag och Pia anlände Stocken camping vid 21-snåret på torsdagkvällen. Vilken fin kväll tänkte vi: varmt, skönt och vindstilla. Ut i t-shirts och lossa kajakerna, men va fan? helt sjukt mycket knott, snabbt på med långärmat, av med kajaker upp med tältet och sen promenad och lite ädla drycker innan vi kröp till kojs. Kanske ett 20-tal personer på plats laddade inför årets Stockenträff.

Fredag – runt Härmanö Efter att ha käkat frukost och tjötat med lite folk kom vi så småningom iväg utåt.
Jag, Pia, Ulf och Carin från MKK, James och Babs från Kajaktiv och Jens från Tjörn/Orust-krokarna.
Blev nästan raka spåret ut till Härmanö för lunch/fika, var först ute och spanande efter sjunken bogserbåt, men hittade ingen.
Lååånglunch nedanför Härmanö huvud, gött!

Jag i skummet. Kul! Foto av Peter Svensson
Jag i skummet. Kul! Foto av Peter Svensson

Carin rollar Anas Acuta med Svante Lysén i bakgrunden
Carin rollar Anas Acuta med Svante Lysén i bakgrunden

Jens paddlade inåt och vi andra tog utsidan av Härmanö, inte mycket vind till att börja med, men det ökade så sakteliga. Lite vågor och skum gick att hitta utmed utsidan som ju är superfin.
Vi tog glasspaus på Gullholmen, fint och gott och sen tillbaka mot Stocken.
Nu hade kommit en massa folk, efter lite tjöt, hälsningar och sportdryck gick vi bort til badstranden för att se när svarta damen skulle köra rolluppvisning. Freya fick i år hjälp av Dubside och Måns att visa rollarna och det var dessutom lite vind och vågor så det gick inte lika lätt som förra året. Vinden gjorde dessutom att det blev rätt kallt att titta på från klippan och det var ju ungefär som förra året om man ska vara gnällig.

Dubside, som nämndes innan var på plats, riktigt kul att kändisar (i kajaknördkretsar) kommer till Stockenträffen.
På plats i år fanns alltså, Freya, Dubside samt Kristin och Nigel Foster. Ger ju tillställningen lite extra status.
Dessutom var Wendy från kanada (som paddlade runt New Foundland förra året) och René från danmark på plats.
Skoj, René och Wendy ska ut på en hyfsad tripp om nån månad, runt Sicilien och Sardinien: Kayak Island Quest.

Dubside i Qaanaaq från Waterfield kayaks
Dubside i Qaanaaq från Waterfield kayaks
En nöjd chefredaktör och forspaddlare. I bakgrunden Jonas från Gbg
En nöjd chefredaktör och forspaddlare. I bakgrunden Jonas från Gbg

Blev mat, tjöt, glatt umgänge och sportdryck innan vi kröp ner i säckarna och nu var det inga knott, det hade börjat blåsa lite mer. Förra året kved vi för att det inte var nån vind och därmed inga vågor, men i år blåste det upp ordentligt. Det var nog många som låg vakna, inte bara för att de var nervösa för examination eller för att tältgrannen snarkade, det var nämligen fler än ett tält som fladdrade ordentligt.
Lördagsmorgonen bjöd på vind, och mer skulle det bli. Till sist kom vi iväg ett gäng som ville ut och kolla vågorna, vi paddlade mot Härmanö huvud, det tog en attans tid och var sketajobbigt, men vi kom fram till slut. Jag var redo att vända flera gånger; sjukt jobbigt!
Och vågorna därute var stora och ganska kaotiska, ingen vidare regelbundenhet. Nosade lite på vågorna och sen fika/lunch på samma ställe som dan innan. Mycket skönt.
Sen lite mer skumnos vid Härmanö innan vi kollade in läget borta vid Vallerö, men det var ingen ordning där heller och sketajobbigt att ta sig ut och att hantera kajaken i vinden.
Tror att Glenn på Paddling fick några hyfsade bilder i alla fall och Lars Larsson från samma tidning kämpade på bra i skummet och vågorna.

På lördagseftermiddagen var det rolltävling som jag inte kikade på själv. Dubside var dock med och vann inte helt otippat. Vinden i kombination med att det varit lite tyst från qajaq sverige på sistonde gjorde nog att deltagarantalet minskade. Desssutom var nog många trötta efter en dag i vinden.
Freya höll rollkurser och flera nya rollare och flera nya rollar och säkert säkrare rollar blev det nog under helgen. Dubside visade lite repkonster på repställningen, Nigel och Kristine lärde ut hur man manövrerar, rockhoppar och surfar, kan tänka mig att de oxå hade vind så det räckte lite i överkant.

På kvällningen var det gemensam mat i restaurangen för de som ville, trevligt, men ingen vidare mat och en del av personalen skulle nog behöva gå charmkurs. Freya visade bilder från hennes och Greg Stamer tripp runt Island som var mycket skoj att se. Åsså massa tjöt och sen i säckarna igen.

Pia och Peter på väg ut i skumme
Pia och Peter på väg ut i skumme

Söndagsmorgon, ganska seg i kroppen efter lördagens utpaddling och skumkänning. Jag funderade på att slappa vid/i tältet, eller kanske fikapaddling eller kanske rollträning eller vågbus? Näe, rolla kan man ju göra hemma lika gärna, fika funkar ju var som helt, men såna där vågor och skum runt klippor ser man alltför sällan. Jag, Magnus H, Peter S, PA och Lars Larsson tog oss ut till Härmanö, det var avsevärt lättare än dagen innan. Jättefint därute, ungefär lika stora vågor som dagen innan men vi var nog lite modigare allihop. Och när vi kom in verkade de flesta andra haft det bra med, Pia var trött i kroppen efter att ha kämpat med sina ”komma-upp-framåt”-rollar…
Supertrevlig helg, kul att träffa massa kajakister, och kul att Stockenträffen lockar internationella kändisar.

Och kanske stockenträffen kan locka några andra kajakister/fotografer att börja visa upp sina fina bilder istället för att gömma dem i skrivbordslådan?

Och för er som aldrig varit där så är Stockenträffen en mycket trevlig tillställning. Vill man träffa likasinnade kajaknördar och paddla så är det bara att komma farande. Blir nog liknande arrangemang nästa år.

Erik (07-08-27).
Bilder Erik och Pia.

Andra som lagt ut text och/eller bilder från Stockenträffen 2007:

och snart kommer det nog även bilder/text från:

och kanske några till?

Magnus H
Magnus H
Peter Svensson på väg ut i skummet vid Hermanö huvud
Peter Svensson på väg ut i skummet vid Hermanö huvud
Skum
Skum
Härmanöfika är fint
Härmanöfika är fint
Magnus visar hur det här med repgymnastik funkar
Magnus visar hur det här med repgymnastik funkar
Pia tjötar med Mona och Per
Pia tjötar med Mona och Per
 Freya visade bilder och berättade om turen runt Island
Freya visade bilder och berättade om turen runt Island

Två kantareller på Härmanö: Erik & Carin Green
Två kantareller på Härmanö: Erik & Carin Green

Finfärgad surfkajak, now we snacking :)
Finfärgad surfkajak, now we snacking 🙂
Erik & James nedanför/utanför Hermanö huvud
Erik & James nedanför/utanför Hermanö huvud

Kommentarer är stängda.